Policie zadržela 23 fotbalových fanoušků, tři zůstávají v celách

Policie v souvislosti se středečním finálovým zápasem Evropské konferenční ligy zadržela 23 fanoušků. Tři jsou stále v policejních celách. Jeden z nich je podezřelý z trestného činu násilí proti úřední osobě a další dva z výtržnictví. ČTK to dnes řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. Ostatní zadržení fanoušci museli kvůli přestupku zaplatit pokutu a byli propuštěni.

Většinu fanoušků, 17, policisté zadrželi kvůli konfliktu, který se odehrál ve středu odpoledne v baru v Rytířské ulici v centru Prahy. Fanoušci Fiorentiny tam napadli příznivce West Hamu United. V souvislosti s tímto konfliktem je podle Rybanského jeden člověk podezřelý z trestného činu násilí proti úřední osobě a další dva z výtržnictví. „Tyto tři osoby se v tuto chvíli nalézají stále na území České republiky v policejních celách a jsou s nimi vedeny standardní úkony trestního řízení,“ upřesnil mluvčí.

Dvě desítky fanoušků policie zadržela pro spáchání přestupku, z toho u 19 lidí šlo o přestupek neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Jeden člověk byl dnes kolem půl jedné ráno zajištěn, protože použil pyrotechniku na Staroměstském náměstí. Těmto fanouškům policisté uložili pokutu 2000 korun a poté je propustili.

Jako přestupek proti občanskému soužití prověřují policisté případ, kdy kapitán fotbalistů Fiorentiny Cristiano Biraghi utrpěl na stadionu krvavé zranění na hlavě poté, co ho příznivci West Hamu zasáhli kelímkem. Policie událost zdokumentovala a nyní se pokouší zjistit, kdo kelímek hodil, doplnil mluvčí.

Pyrotechniku podle policie zapalovali fanoušci také na dalších místech Prahy, mimo jiné na vlakovém nádraží v Edenu. Pyrotechnik rovněž zajistil na Václavském náměstí zavazadlo s pyrotechnikou.

Italský a anglický fotbalový klub se večer utkaly ve finále Evropské konferenční ligy na stadionu v Edenu, trofej získal po výhře 2:1 West Ham United. Do Prahy kvůli zápasu podle policie dorazilo asi 35.000 fanoušků. Podle Rybanského fanoušci italského týmu od brzkých ranních hodin opouštějí v leteckých speciálech Česko. Část podporovatelů anglického týmu se ještě v Česku zdržuje. Policie jejich pohyb stále monitoruje.

  Lidé by měli mít právo vybrat si vakcínu, jakmile jich bude dost, navrhuje vakcinolog Chlíbek

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com