RLI: Kreml podporuje zjevný antisemitismus, aby sjednotil a zmobilizoval ruský národ proti Ukrajině

Snaha ruského prezidenta Vladimira Putina ponížit ukrajinského prezidenta zdůrazňováním jeho etnického původu znamená, že navzdory propagandistickému vyprávění o boji Ruska proti nacismu a přivlastnění si vítězství ve druhé světové válce Kreml propaguje zjevný antisemitismus a snaží se v obyčejných Rusech vzbudit přesvědčení, že za všechny politické a sociální problémy v zemi mohou Židé. Putinův postoj k Židům, kteří se stali obětí sovětské ideologické mašinérie, jež potírala disent, byl podle analytiků Institutu Roberta Lansinga silně ovlivněn jeho kariérou v KGB.

„Použitím antisemitské rétoriky proti ukrajinskému vedení hraje Putin na kartu ruského šovinismu a antisemitismu v kontextu agrese proti Ukrajině, stejně jako Hitler použil antisemitismus k mobilizaci německého národa k dobytí Evropy,“ napsala RLI.

Analytici se domnívají, že vzhledem k tomu, že antisemitské nálady jsou v Rusku mnohem silnější než negativní postoje vůči Ukrajincům jako národu, snaží se Kreml vést paralelu s „židovskou otázkou“ a cíli Ruska ve válce proti Ukrajině.

„Odtud pramení jeho snaha přirovnat moc v Kyjevě k velkému ‚J‘, které je pro ruskou společnost červeným hadrem,“ uvedla publikace.

Jak je navíc RLI přesvědčena, v současném zahraničněpolitickém prostředí je antisemitismus Kremlu také způsobem, jak získat srdce a mysl Teheránu, jehož elita se dlouhodobě snaží zničit Izrael a nyní doufá v ruskou pomoc v této věci prostřednictvím zvýšení vojenské a technické spolupráce.

Připomeňme, že 16. června ruský prezident Vladimir Putin ve svém projevu na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru prohlásil, že ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj „není Žid, ale ostuda židovského národa“.

  Při střelbě ve škole v ruské Kazani zemřelo zřejmě sedm lidí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com