Ukrajincům se daří v klíčových oblastech postupovat, tvrdí britská rozvědka. Rusové zaútočili u Kreminny

Ukrajinské síly pokračují v ofenzivě proti ruské armádě na východě země a daří se jim v důležitých oblastech postupovat vpřed. Ve své pravidelné zprávě to v neděli píše britská vojenská rozvědka. Mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ihnat upozornil, že ruské útoky ze vzduchu byly v sobotu méně početné, podle něj zasáhly Záporožskou oblast střely S-300. Při útoku na Vuhledar zahynul jeden civilista, doplnil šéf oblastní správy Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko. V Kyjevě vzrostla bilance sobotního útoku na město ze tří mrtvých na pět.

„Ukrajinské síly využívají zkušenosti z prvních dvou týdnů protiofenzivy, aby vylepšily taktiku pro útoky na dobře připravenou ruskou obranu v týlu. Ukrajinským jednotkám se daří pozvolný, nicméně plynulý postup v klíčových oblastech,“ shrnuje britská rozvědka. Podle ní se Rusové v Luhanské oblasti pokusili o útok u Kreminny, obránci ale průlomu zabránili.

„Bylo to relativně klidné, nepřítel použil různé druhy zbraní. Je zjevné, že o den dříve jsme zažili příval střel – z různých směrů na naši zemi mířilo přes padesát projektilů. Tentokrát použili pouze S-300 v Záporožské oblasti,“ sdělil podle serveru Ukrinform mluvčí letectva Ihnat.

Šéf oblastní správy Charkovské oblasti Oleh Syněhubov na sociální síti Telegram napsal, že ruské jednotky ostřelovaly například obce Dvorična, Kyslivka, Berestove, Kozača Lopaň nebo Masjutivka.

V Dněpropetrovské oblasti ruské jednotky útočily na Nikopol a zranily jednoho civilistu, informoval oblastní šéf Serhij Lysak. Při ostřelování zahynul jeden člověk v Chersonu na jihu Ukrajiny, uzavřel oblastní guvernér Oleksandr Prokudin.

Starosta Kyjeva Vitalij Klyčko v neděli oznámil, že bilance ruského vzdušného útoku na město z noci na sobotu vzrostla ze tří na pět mrtvých. „Záchranáři objevili těla dvou dalších obětí pod troskami v Solomjanské čtvrti,“ napsal na Telegramu.

  Ministr spravedlnosti USA řekl, že osobně schválil prohlídku u Trumpa

Zdroj: CT24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com