Student v Bratislavě zapálil školu, sám při požáru uhořel, píší média

Středoškolák v Bratislavě podpálil školu a pak sám při požáru zahynul, uvedl na svém webu list Štandard. Tragédie se stala dnes časně ráno.

„Šlo o bezproblémového žáka, který předměty zvládal na výbornou. Bylo mu 18 let a zbýval mu ještě rok (studia) na gymnáziu,“ napsal list s odvoláním na nejmenovaný zdroj.

Student zapálil první nadzemní podlaží školy. Ještě dříve zapálil motorová vozidla na ulici, v okolí školy jich hořelo až 14. Mladík se po městě pohyboval na skútru. Do školy se dostal zřejmě po žebříku, když rozbil okno, napsal Štandard. Policie byla na místo přivolána kvůli hořícím automobilům kolem druhé hodiny ráno, krátce před vznikem požáru ve škole.

Podle informací Denníku N chlapec zemřel na následky udušení kouřem. Denník N zároveň podotkl, že založit požár se mladík rozhodl jen několik hodin po rozdání vysvědčení a začátku letních prázdnin. Jeden z rodičů listu v souvislosti s dnešní událostí sdělil, že žáci jsou pod velkým tlakem.

Škola pro mimořádně nadané děti a současně gymnázium na bratislavské Teplické ulici je státní škola, která byla první a dlouho i jedinou školou na Slovensku specializovanou na vzdělávání nadaných dětí.

Škola proslula i tím, že ji navštěvoval i devatenáctiletý mladík, který loni v říjnu před bratislavským gaybarem Tepláreň (Teplárna) zastřelil dva lidi. Škola tehdy násilí odsoudila, ale zároveň uvedla, že nemůže suplovat vliv rodiny a sociálních sítí.

ČTK

  V Rusku hrozí další vzpoura. Putin nařídil, aby se tajné služby připravily na zákrok

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com