Reuters: Evropská komise patrně začne vyšetřovat americkou firmu Microsoft

Evropská komise (EK) v příštích měsících pravděpodobně začne vyšetřovat americkou technologickou společnost Microsoft, protože jednání o nápravě v souvislosti s integrací aplikace Teams do balíčku nástrojů Office nepřineslo uspokojivý výsledek. Uvedla to dnes agentura Reuters, která se odvolává na informované zdroje.

Technologický gigant Microsoft nabídl snížení ceny svého kancelářského softwaru Office bez chatovací aplikace Teams, když si v roce 2020 vlastník aplikace Slack u Evropské komise na Microsoft stěžoval. Podle něj zneužívá svého postavení na trhu integrací své komunikační aplikace do Office.

Evropská komise usilovala o výraznější snížení ceny, než jaké nabízel Microsoft, uvedly informované osoby. Komise je exekutivním orgánem Evropské unie a má rozsáhlé pravomoci, mimo jiné plní roli unijního antimonopolního úřadu.

Microsoft v uplynulém desetiletí dostal za porušování antimonopolních pravidel v EU pokuty celkem za 2,2 miliardy eur (přes 52 miliard Kč). Sankce se týkaly i toho, že firma svazovala dva nebo více produktů, čímž podle EK omezovala konkurenci.

ČTK

  Koruna oslabila k dolaru a stagnovala k euru, pražská burza rostla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com