Čtyři oběti si vyžádal ruský raketový útok na západoukrajinský Lvov

Čtyři lidé přišli o život při nočním ruském útoku na západoukrajinský Lvov, uvedlo dnes ukrajinské ministerstvo vnitra. Trosky rakety ve městě, které leží jen 70 kilometrů od polských hranic, zasáhly obytnou budovu, v níž je poškozeno na 60 bytů. Poničeno je také kolem 50 aut. Zdejší starosta Andrij Sadovyj ruský úder podle agentury AP označil za největší útok na civilní infrastrukturu ve Lvově od začátku války loni v únoru. Počet obětí podle něj ještě může vzrůst.

Ukrajinské ministerstvo uvedlo, že raketový útok zničil třetí a čtvrté podlaží bytového domu, v jehož sutinách se zatím našly čtyři oběti a devět zraněných. Sedm lidí se podařilo zachránit a 64 jich bylo evakuováno. „Záchranáři pokračují v odklízení trosek,“ stojí také v prohlášení resortu. Na místě jsou vedle záchranářů i psychologové, kteří přeživším nabízejí pomoc.

Záběry vážně poškozeného soboru budov na twitteru zveřejnil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který „nepříteli“ slíbil „silnou reakci“.

Za „rozsáhlý“ noční útok, při němž byla nasazena protivzdušná obrana, označila i agentura Ukrinform, která píše také o přerušení dodávek elektřiny a mobilního spojení. Poškozeno bylo zařízení kritické infrastruktury.

Lvov se i díky své poloze nedaleko Polska, které je členem Severoatlantické aliance, terčem ruských útoků stává o poznání méně často než metropole Kyjev.

ČTK

  Rusové se mstí. Uštědřili Česku diplomatickou facku. Ale slabší, než se čekalo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com