Škoda uvede modernizovanou Scalu a Kamiq na začátku roku 2024

Škoda Auto po čtyřech letech od uvedení na trh modernizovala svůj kompaktní hatchback Scala a městské SUV Kamiq. K zákazníkům se z hlavního výrobního závodu Škody v Mladé Boleslavi dostanou zřejmě na začátku roku 2024. Vyplývá to z informací prodejců při dnešním představení vozů.

Sériová výroba modernizovaných modelů bude podle mluvčí tuzemského zastoupení Škody Michaely Sklenářové zahájena v prvním čtvrtletí roku 2024. Výroba stávajících modelů bude ukončena ještě před zahájením produkce modernizovaných verzí.

„Kamiq a Scala při svém uvedení na trh nově definovaly měřítka kompaktní třídy nejen pro značku Škoda. Nyní jsme oba modely dále vylepšili a posunuli jejich design, interiér a funkčnost na novou úroveň. Nové modely Kamiq a Scala doplňují naše silné portfolio vozů se spalovacími motory a udržují si silnou pozici na trhu,“ uvedl předseda představenstva automobilky Klaus Zellmer.

Škoda zároveň na přelomu července a srpna zlevnila stávající verze obou vozů. V těchto dnech zahájila prodej akčního modelu Fresh, u kterého zákazník získá výbavu a další zvýhodnění v hodnotě až 95.800 korun u Kamiqu a 75.800 korun u Scaly. Zákazníci, kteří zvolí běžnou verzi Kamiqu nebo Scaly, mohou u dealerů podle největšího tuzemského prodejce Louda Auto nově získat slevu 25.000 korun z pořizovací ceny. Ta u Scaly začíná na 459.900 korunách a u Kamiqu na 479.900 korunách. Kamiq by tak podle Pavla Loudy z Louda Auto mohl letos předstihnout v prodejích Fabii.

Oba modernizované vozy jsou postaveny na koncernové platformě MQB-A0 a jsou vybaveny úspornými motory TSI o objemu 1,0 a 1,5 litru s výkony od 70 kW (95 koní) do 110 kW (150 koní) a manuální nebo automatickou převodovkou. Oba modely mají nové přední a zadní nárazníky a masku chladiče a přepracované světlomety. Na přání jsou poprvé k dispozici s Matrix-LED předními světlomety, známými z větších modelů.

  Plyn pro evropský trh poprvé po více než roce zlevnil pod 58 eur za MWh

Nová nabídková struktura obou modelů se nyní skládá ze tří výbavových stupňů se čtyřmi variantami interiéru spolu s volitelnými pakety výbav. Virtuální kokpit mini o velikosti osm palců a infotainment Media s 8,25 palcovým displejem jsou součástí standardní výbavy všech modelů. Jako první modely značky Škoda v kompaktní třídě nabízí Scala a Kamiq nově virtuální pedál s elektricky ovládanými pátými dveřmi, který je dostupný na přání.

Vozy jsou vybaveny řadou asistenčních systémů, z nichž některé jsou běžně spojovány s vozy vyšších tříd. Součástí standardní výbavy je například Front Assist s prediktivní ochranou chodců, asistent udržování jízdního pruhu a rozpoznávání dopravních značek. V případě nehody chrání cestující až devět airbagů.

S uvedením vozů Scala a Kamiq před čtyřmi lety získala Škoda Auto pro svou značku nové zákazníky. Scalu si dosud pořídilo 230.000 zákazníků a z výrobní linky dosud sjelo více než 351.000 vozů Kamiq. V letech 2021 a 2022 byl nejprodávanějším SUV značky Škoda.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com