České dráhy na silvestra omezí dopravu, na Nový rok vlaky posílí

České dráhy (ČD) utlumí železniční provoz v neděli 31. prosince ve večerních hodinách. Důvodem je menší zájem o cestování z důvodu oslav příchodu nového roku. V pondělí na Nový rok se pak vlaky rozjedou o něco později než v běžném svátečním režimu, odpoledne ale spoje posílí. České dráhy to dnes uvedly v tiskové zprávě. Dopravce doporučuje včasné pořízení rezervací na dálkové spoje a využití regionálních spojů na kratší trasy, zejména v Praze a okolí.

Silvestrovský provoz sice bude trvat déle než o Štědrém dnu, dráhy přesto upozorňují na výrazné omezení dopravy ve večerních hodinách. „Na mnoha linkách je provoz ukončen brzy zvečera a také na frekventovaných tratích v okolí aglomerací jedou poslední vlaky kolem 22:00,“ řekl mluvčí ČD Lukáš Kubát. Ráno 1. ledna 2024 většina vlaků vyjede kolem 06:00 nebo 07:00, na frekventovanějších linkách ve velkých aglomeracích vyjedou první vlaky dřív.

Odpoledne a večer 1. ledna národní dopravce očekává zvýšenou poptávku a silnou obsazenost i přes posílení vlaků. Kromě včasné rezervace míst ČD doporučují také odklad cesty na 2. ledna, kdy budou stále posílené spoje. Společnost 2. ledna očekává o něco nižší poptávku kvůli konci vánočních prázdnin.

Pro cesty na kratší vzdálenosti dráhy v okolí velkých aglomerací a hlavně v okolí Prahy a ve Středočeském kraji dráhy doporučují cestovat regionálními vlaky. Týká se to především cest do Prahy z Kolína, Nymburka, Berouna nebo Benešova u Prahy. Cestující bez rezervací dopravce směřuje na e-shop ČD a mobilní aplikaci Můj vlak, kde si mohou ověřit obsazenost vlaku ještě před odjezdem.

ČTK

  Vlaky GW Train Regio budou 10 let vozit cestující v Pošumaví

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com