S Putinem už nikdy jednat nebudeme, s Ruskem až po stažení okupačních vojsk, řekl Dmytro Kuleba

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba řekl v rozhovoru pro italský deník Corriere della Sera, že Ukrajina bude připravena jednat s Ruskem, jakmile jeho jednotky opustí Ukrajinu. S Putinem však Ukrajina jednat nebude.

„Můžeme vyjednávat s Ruskem po stažení jejich vojsk z našich zemí, ale ne s Putinem. Tohoto cíle lze dosáhnout kombinací války a diplomacie. V té první se angažují naši generálové. Jejich úkolem je přimět Rusy ustoupit a přesvědčit je, že je lepší mluvit než bojovat,“ prohlásil ukrajinský ministr zahraničí.

Zároveň však uvedl, že jednání se současným ruským prezidentem Vladimirem Putinem je nemožné, protože spáchal příliš mnoho zločinů.

„Už nejsme ochotni jednat přímo s Vladimirem Putinem. Zločiny spáchané od počátku agrese vůči naší zemi jsou příliš závažné na to, aby seděl u jednoho stolu s naším prezidentem. Absolutně mu nevěříme,“ zdůraznil ukrajinský ministr. Podle něj se Rusko od 24. února 2022, kdy Putin zavedl to, čemu se říká totální válka, dopustilo prakticky „všeho možného zla proti Ukrajině a jejímu lidu“. Ukrajince již nemůže nic překvapit, protože bojují o přežití.

Na otázku, zda se nebojí toho, jak se Putin snaží protáhnout válku přes americké prezidentské volby, v nichž by teoreticky mohl opět zvítězit Donald Trump, odpověděl Dmytro Kuleba: „Kdyby se Ukrajinci báli, nebojovali by v této válce. Jdeme kupředu. Putin počítá s něčí volbou již od roku 2014, ale výsledky mu nikdy nepomohly. Stále si myslím, že časový faktor je spojen s námi kvůli jednoduchému faktu, že naše vojenské schopnosti rostou, zatímco ty ruské se zmenšují. Počítáme s tím, že válka v určitém okamžiku skončí v náš prospěch.“

Zdroj: Forum24

  Ministr Blinken kvůli incidentu s balónem posune návštěvu Pekingu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com