Unijní velvyslankyní v Abú Dhabí bude Češka Lucie Berger, píší Seznam Zprávy

Velvyslankyní Evropské unie ve Spojených arabských emirátech se od září stane Češka Lucie Berger, která doposud působila jako koordinátorka politik v multilaterální sekci Evropské komise. Podle serveru Seznam Zprávy, který ve čtvrtek o personální změně informoval, se Berger stane šestým Čechem na postu ambasadora unijní diplomacie, jež v současné podobě funguje od roku 2010.

Plánovaný odchod na post unijní velvyslankyně v Abú Dhabí Berger serveru potvrdila. „Na funkci se chystám, začínám 1. září,“ napsala Seznam Zprávám. Dodala, že bližší informace o svém působení a plánech bude moct poskytnout až po nástupu do nové pozice.

Berger přišla do Bruselu s někdejším eurokomisařem Vladimírem Špidlou. Sedm let pracovala na různých pozicích pro Evropskou službu pro vnější činnost (ESVA), což je de facto unijní diplomatická služba. V letech 2015 až 2018 vedla ekonomickou a obchodní sekci na zastoupení EU v Saúdské Arábii, sedmadvacítku zastupovala také v Ženevě u OSN a dalších místních mezinárodních organizacích. Nyní působí jako koordinátorka politik v multilaterální sekci Evropské komise.

V unijní diplomacii v současné době působí ještě další dva Češi na úrovni velvyslance. Tomáš Szunyog zastupuje Evropskou unii v Kosovu, Lucie Samcová na Islandu.

Zdroj: ct24

  Je naturalistická, ale ukazuje reálný stav, hájí Vojtěch brutální kampaň

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com