Hasiči kvůli požáru v Otrokovicích vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu

Kvůli požáru objektu s dílnami i obchody v Otrokovicích na Zlínsku hasiči hasiči vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu. Zasahuje 27 jednotek. Oheň stále není pod kontrolou. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Adam Fuksa. Zatím nebylo hlášeno žádné zranění. Dým je vidět zdálky, policie vyzvala občany, ať zavřou okna a nevětrají.

Požár na třídě Tomáše Bati byl nahlášen před 05:30. „Hořet začala autodílna, ale momentálně už jsou v plamenech v podstatě všechny provozy, které tam jsou,“ řekl Fuksa krátce před 08:30. Na místě je 27 hasičských jednotek a zhruba 50 kusů techniky, včetně výškové. „Hovořit o jakýchkoliv příčinách nebo škodě je zatím zcela předčasné,“ podotkl mluvčí.

Hoří jednopodlažní komplex, v němž je kromě autoservisu například železářství a květinářství. Fotoreportér ČTK na místě požáru kolem 9:00 zaznamenal plameny už jen zřídka, občas pod střechou, která má zřejmě dřevěné krovy. Z objektu stále stoupá dým, hasiči ho likvidují minimálně ze tří stran. Z městského rozhlasu zazněla výzva, ať lidé zavřou okna a nevětrají.

O požáru informuje město na svém webu. „Nedošlo k zahoření nebezpečných látek, přesto doporučujeme nezdržovat se v zakouřené lokalitě. Počítejte s dopravním omezením!,“ uvedlo.

ČTK

  Kdo chce stavět metro D, musí umět česky. Podmínka, jež vzbudila pochybnost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com