Na jižní Moravě padlo devět teplotních rekordů, v Lednici bylo 34,4 stupně

Devět teplotních rekordů dnes přineslo na jižní Moravě pokračující horké počasí s teplotami vysoko přes 30 stupňů. Všechny byly z roku 2011 a dnes byly některé překonané až o dva stupně. Nejtepleji bylo podle meteorologů v Lednici na Břeclavsku, kde nový rekord pro dnešní den činí 34,4 stupně. Je to o 1,9 stupně více než v roce 2011. ČTK to sdělil Mojmír Martan z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Jen o desetinu chladněji než v Lednici bylo v Brně-Žabovřeskách. Nad 34 stupňů bylo také v Brodě nad Dyjí na Břeclavsku (34,2), rovných 34 stupňů bylo ve Strážnici na Hodonínsku. V Kuchařovicích na Znojemsku bylo 33,9 stupně, v Pohořelicích na Brněnsku 33,6 stupně, v Troubsku na Brněnsku 33,5. V Brně-Tuřanech naměřili meteorologové 32,7 stupně a „nejchladnější“ rekord zaznamenala stanice v Ivanovicích na Hané na Vyškovsku, kde bylo 32,1 stupně.

Předpověď na víkend je poměrně nejistá a v předchozích dnech se i výrazně měnila. Důvodem je postupující zvlněná fronta, která vytváří předěl mezi teplým vzduchem na východě a chladným vzduchem a západě. Aktuální předpověď ČHMÚ říká, že v sobotu má být 28 až 31 stupňů Celsia s možností bouřek, v neděli má být velmi podobné počasí také s teplotami až do 31 stupňů. Až v pondělí by se mělo ochladit na teploty okolo 24 stupňů.

ČTK

  Soud znovu zprostil Shenara obžaloby z krácení daní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com