Koruna k euru téměř smazala čtvrteční ztrátu, vůči dolaru dál oslabila

Česká měna dnes k euru téměř smazala čtvrteční ztrátu. Zpevnila o sedm haléřů a kolem 17:00 se obchodovala na 24,10 Kč/EUR. Vůči dolaru si koruna dál pohoršila a zůstává nejslabší za pět měsíců. Dnes ztratila osm haléřů a zakončila na 22,38 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Pražská burza dnes stagnovala. Index PX sice klesl, ale pouze o 0,02 procenta na 1350,79 bodu.

Přes dnešní mírné posílení zůstává koruna pevně usazená nad 24korunovou hladinou, upozornili analytici Next Finance.

V celotýdenním pohledu česká měna k euru lehce ztratila, obchodování ale bylo poměrně poklidné, uvedla analytička Komerční banky Jana Steckerová. „Kurz české koruny v průběhu týdne mírně oslabil. V pondělí se pohyboval poblíž úrovně 24,00 Kč/EUR, přičemž v pátek se koruna obchodovala za 24,10 Kč/EUR,“ doplnila.

Pražská burza dnes stagnovala. Index PX sice klesl, ale pouze o 0,02 procenta na 1350,79 bodu. Většímu propadu bránilo posílení akcií Komerční banky a Moneta Money Bank. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Většina z deseti hlavních emisí pražské burzy oslabila. Posílení si připsaly pouze tři. Byly ale mezi nimi i cenné papíry Komerční banky a Monety, které patřily k nejvíce obchodovaným. Akcie Komerční banky zdražily o 0,64 procenta na 711 korun a akcie Monety o 0,58 procenta na 86 korun. Nejvýrazněji si polepšily cenné papíry pojišťovací skupiny VIG, a to o 0,67 procenta na 605,50 koruny.

Největší propad zaznamenaly akcie výrobce solárních elektráren Photon Energy, které zlevnily o 2,87 procenta na 54,20 koruny. Ztrácely také cenné papíry energetické firmy ČEZ, se kterými se obchodovalo v největším objemu. Odepsaly 1,05 procenta na 946 korun.

Kurz české měny:

Zdroj: Patria Online

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com