Odpověď přišla. Evropská unie zavedla bezprecedentní opatření proti Rusům.

Ruský stát terorizuje Ukrajinu již desátým rokem. Je to tak, protože agrese Moskvy proti ukrajinskému lidu nezačala v roce 2022, jak se někteří evropští občané domnívají, ale v roce 2014, kdy došlo k záboru Krymu a rozdmýchání války na východě Ukrajiny.

A po celé ty roky obyvatelstvo Ruské federace s radostí podporovalo kroky svého prezidenta, radostně a zběsile křičelo „Krym je náš“ a dostávalo se do extáze z výsledků bombardování a raketových útoků na ukrajinská města a vesnice.

A myšlenka na dobytí „Kyjeva za tři dny“ se vůbec stala smyslem života pro miliony Rusů, kteří už skutečně viděli přehlídku zástupců své – druhé armády světa, po Chreščatiku – hlavní ulici ukrajinského hlavního města.

Ale, to se nenaplnilo. Ruští „vojáci“ za tři dny Kyjev nedobyli, obdrželi potupnou porážku a utekli zpod ukrajinského hlavního města, čímž se z „druhé armády světa“ proměnili ve sbírku marginálů, schopných pouze krást, znásilňovat a zabíjet.

Ekonomika Ruska, země nejbohatší na přírodní zdroje na světě, jde neustále dolů, sociální ukazatele narážejí na další dno a země se řítí do propasti.

Tato situace však není jen v samotném Rusku. Geniální vůdce země se tak usilovně snažil zvednout Rusy z kolen, že se dnes stali vyvrheli po celém světě. V Evropě je to již oficiální fakt.

Jestliže již dříve byly občanům země agresora zablokovány účty v zahraničních bankách, nyní mají Rusové zákaz vstupu do EU s chytrými telefony a auty registrovanými v Rusku.

Rozhodla o tom Evropská komise, která to oznámila 8. září.

Podle dokumentu budou mít Rusové zakázán vstup do Evropské unie na automobilech registrovaných v Rusku, protože vstup by mohl být považován za dovoz zakázaný sankcemi.

„Nezáleží na tom, zda je vozidlo používáno pro soukromé nebo komerční účely, pokud spadá pod celní kódy uvedené v příloze XXI (včetně kódu 8703), pochází z ruska nebo je z něj vyváženo. Nejčastěji se to týká vozidel s ruskými poznávacími značkami a registrovaných v Rusku,“ uvádí se v dokumentu.

  Rusko za to zatím nemůže. Zeman opět prohlásil, že neexistují žádné důkazy o průniku ruských agentů do skladů ve Vrbetici

Současně se uvádí, že nezáleží na době pobytu vozidla v EU, a tudíž ani na celních režimech, pod které spadá.

Tato opatření se vztahují nejen na automobily, ale i na další osobní věci, jejichž dovoz z Ruska je nyní zakázán.

Seznam zahrnuje také chytré telefony, notebooky, kosmetiku a kufry z Ruska. Kromě toho seznam zahrnuje také výrobky z kůže a kožešin, polodrahokamy a drahé kameny, toaletní papír, šampony, zubní pasty, přívěsy a návěsy, jachty a fotoaparáty. Celkem jde o více než 150 druhů zboží.

Mluvčí Evropské komise Daniel Ferri uvedl, že účelem sankcí je připravit Kreml o příjmy na financování války, proto je nutné zajistit, aby byly účinné a nebylo možné je obejít.

Ruské úřady samozřejmě na rozhodnutí a vysvětlení Evropské komise ostře reagovaly. Například Medveděv, místopředseda bezpečnostní rady rf, prohlásil, že evropská komise přirovnala ruské občany k „lidem druhé kategorie“.

Mluvčí ruského diktátora Peskov prohlásil, že evropští úředníci by se měli „stydět už jen za to, že takové myšlenky dali na papír“.

Vyjádření ruských politických představitelů jsou poněkud zvláštní – není jasné, co přesně je pobouřilo. Vždyť snad jen lenoch v Rusku nekřičel o soběstačnosti a neochotě mít cokoli společného s Evropou.

A kremelský diktátor opakovaně prohlásil, že sankce Rusku jen prospěly.

Proto otázka – s čím jste nespokojeni! Chtěli jste se zbavit rozkladného vlivu Západu, chtěli jste se uzavřít do své ulity a nevidět a neslyšet nic, co se liší od vašeho vnímání světa.

Západ se vám rozhodl pomoci a přispěl k vaší touze izolovat se od civilizace.

Ale něco se zřejmě zvrtlo a Rusům se to nelíbilo. Pravda, stále se v nich neprobudilo kritické myšlení a stále nechápou hloubku propasti, kterou si však sami vykopali.

A tak v reakci na výše zmíněné rozhodnutí Evropské komise vyjadřují představitelé země agresora zmatek a snaží se schovat za fráze typu „co to má společného s obyčejnými Rusy“ nebo „obyčejní Rusové se ničím neprovinili“.

  Falešné ruské volby: Koncert podvodu

Ukrajinci, kteří denně pociťují „sílu lásky“ „bratrského“ Ruska, takovým nechápavcům dobře odpověděli: „To jste si mysleli, že budete útočit, zabíjet, ničit a nic se vám za to nestane, když se schováváte za lidská práva a všechno ostatní?“.

V zásadě je postoj civilizovaného světa k představitelům Moskvy určován i takovými frázemi: „Jezděte Ladou. Telefonní automat vám pomůže. Ruští vrazi s vámi v Evropě nemají nic společného“.

I když je třeba poznamenat, že Evropané jsou na rozdíl od Rusů civilizovaní lidé a i k divochům v Moskvě se chovají lidsky.

Evropská komise slíbila, že celníci zemí EU se budou při propouštění Rusů řídit zdravým rozumem. Zemím, které budou nové podmínky vstupu okupantů přímo uplatňovat, ponechává Evropská komise volný výklad svých pravidel.

„Oblečení, které má osoba překračující hranice na sobě, pravděpodobně nemá za cíl obejít sankce EU. Myslím, že je to zdravý rozum. Je to zcela jiná situace než drahé auto a myslím, že to členské státy EU při uplatňování sankcí zohledňují,“ řekl Daniel Ferri.

Civilizovaní lidé jsou civilizovaní, protože se chovají jako lidé. Dokonce i s ohledem na podlidi ničící sousední Siranu. A výroky rašících heroldů potvrzují jejich povahu, která se nikdy nemění.

Výzvy kremelských propagandistů se nemění. Pouze se časem stávají agresivnějšími. „Vymažte pobaltské státy z povrchu zemského“ – k tomu vyzývají vůdci kremelské propagandy.

Proto by nemělo být překvapením, že pobaltské státy a Polsko byly prvními, kdo implementoval rozhodnutí Evropské komise. Nyní se k nim přidalo i Finsko, které bylo v tomto ohledu zpočátku poněkud liberální.

Válka, kterou v Rusku nelze nazvat válkou, probíhá podle prohlášení jeho vůdce. Soudě podle vývoje událostí (zahynulo již téměř 300 tisíc okupantů, ekonomika se hroutí a výraz „občan Ruska“ se stal nadávkou) bylo hlavním úkolem Kremlu přivést Rusko do bídného stavu a zničit jeho obyvatelstvo. Pokud „vše probíhá podle plánu“, pak tomu tak je.

  Komisař pro obnovu Ukrajiny Česká republika vytváří nové portfolio

V souladu s tím jde vše podle plánu i v EU, která se před divokostí „ruského světa“ zaštiťuje. Bránit se agresorovi je přece možné jen tak, že mu ukážeme skutečnou sílu, konsolidovaně a sebevědomě.

Tak se rodí nová Evropa, svobodná a bezpečná.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com