Ruští vojáci sní o bytě v Kyjevě nebo v Oděse. Video ukázalo jejich pravou tvář

Znepokojivé video zveřejnili Rusové ohledně svých cílů ve válce na Ukrajině. Jak se zdá, vůbec je nepřešla chuť pokračovat v tažení na západ a svým novým rekrutům slibují možnost koupit si byt třeba v Kyjevě nebo v přímořské Oděse.

Ruští vojáci toužebně probírají plány na dobytí Kyjeva a plánují si, jak se na Ukrajinu přestěhují i se svými rodinami, popsal web Business Insider ruské náborové video. Jak poznamenal, Rusko od začátku války s Ukrajinou zdvojnásobilo žold svých vojáků. Ve snaze nalákat jich co nejvíce jim teď slibuje růžovou budoucnost na dobytých územích.

„Znáš Pečerské vrchy v Kyjevě?“ ptá se jeden z vojáků v zákopech druhého na zmíněném videu určeném pro popularizaci vojenské služby mezi ruskými muži. Mezitím nabíjí zbraň a uhýbá palbě. Jak web píše, náborové reklamní příspěvky jsou v Rusku primárně vyobrazovány na billboardech, vysílány v podobě videí v televizi nebo rozdávány jako letáky na frekventovaných místech v ulicích.

„To je centrum, moje teta tam bydlí. Je to dobrá čtvrť, proč se ptáš?“ říká na videu nevzrušeně druhý ruský voják, zatímco se ozývají dopady střel. „Mám takový sen,“ odpovídá druhý, „až válka skončí a znovu obsadíme Kyjev, přestěhuju se tam s rodinou.“ Druhý voják zase odpoví, že by se rád usadil v Oděse, protože má rád moře.

Ruské video sdílel ukrajinský moderátor Hlasu Ameriky Ostap Jariš, který ho také opatřil anglickými titulky. „Prosím, povídejte mi dále o tom, že Rusko zahájilo válku, protože se cítilo ohroženo NATO,“ vyzval odpůrce ukrajinského válečného úsilí v doprovodném komentáři.

Rusko nutně potřebuje doplnit počty svých vojáků, jichž zahynuly na Ukrajině již desítky tisíc, a ještě více jich bylo zraněno. V souvislosti s tím začalo zakazovat ukrajinským vojenským blogerům, aby hovořili o případné mobilizaci, protože by podobné úvahy mohly vést k odporu veřejného mínění, což je vzhledem k nadcházejícím prezidentským volbám nežádoucí.

  Rusko chce prostřednictvím pseudovoleb na dočasně okupovaných územích Ukrajiny legitimizovat anexi ukrajinských území.

Namísto toho se mají koncentrovat právě na nábor profesionálních vojáků, které se Rusko snaží získat především. Podle Ukrajinců hodlá Rusko povolat do armády dalších 400-700 tisíc mužů. Další statisíce jich aktuálně bojují na Ukrajině.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com