Kyjevem otřásly výbuchy, podle starosty utrpěli zranění dva lidé

Kyjevem se v noci na dnešek ozvalo několik výbuchů. Jeden podle starosty ukrajinské metropole Vitalije Klička zranil dva lidi včetně dítěte. Exploze jsou hlášeny také ze západu Ukrajiny. Ve většině ukrajinských oblastí byl vyhlášen letecký poplach.

Jeden z výbuchů podle Klička nastal v jihovýchodní části města, hasiči zde likvidují požár infrastrukturního objektu. „Lékaři hospitalizovali 18letou dívku a devítileté dítě (dívku). Byli odvezeni z domu vedle infrastrukturního objektu, kam spadly trosky,“ napsal Kličko na komunikační platformě Telegram.

Uvedl také, že na západních předměstích metropole byly lokálně přerušeny dodávky elektrické energie a vody. Podle něj ve městě pracuje ukrajinská protivzdušná obrana. O řadě explozí v ukrajinském hlavním městě hovoří také zdroje agentury Reuters.

Šéf Lvovské oblasti Maksym Kozyckyj dnes ráno oznámil výbuchy poblíž města Drahobyč, informace o škodách a obětech se podle něj upřesňují. Na místě jsou záchranáři. Stanice Suspilne informovala o silných výbuších ve městě Rivne na severozápadě země. V části města nejde proud.

Ukrajinské letectvo dříve varovalo, že z ruských základen vzlétlo osm bombardérů Tu-95 schopných odpalovat střely s plochou dráhou letu.

ČTK

  Rusové asi ukončují operační přestávku, útočili na Oděsu i u Charkova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com