Jmenováním Surovikina Rusko vsadilo na teror uprostřed neúspěchu vojenské invaze na Ukrajinu – RLI

Rusko se během neúspěchu vojenské invaze a ztráty dříve dobytých ukrajinských území spoléhalo na teror a doufalo, že obyvatelstvo vyvine tlak na své vlastní vedení a přinutí úřady podepsat mírovou dohodu za podmínek Kremlu.

Za tímto účelem Rusové na Ukrajině přecházejí k taktice, kterou dříve používali v Sýrii: masivní údery proti civilní infrastruktuře a civilistům.

Je zřejmé, že s tím souvisí jmenování Sergeje Surovikina velitelem ruské skupiny na Ukrajině, píše Institut Roberta Lansinga.

„Masivní ruský raketový útok na civilní cíle a energetickou infrastrukturu Ukrajiny ukazuje na zhoršující se vyhlídky ruských jednotek na Ukrajině. Rusko mění taktiku a věří, že selhání energetického systému podkope odpor Ukrajinců, vyvolá paniku a destabilizuje zemi zevnitř. Kreml tlakem na ukrajinský energetický systém nepřímo zasahuje i Evropu a připravuje ji o možnost dovážet elektřinu z Ukrajiny uprostřed ruského plynového vydírání. Rusko se tak na pozadí neúspěchu vojenské invaze a ztráty dříve dobytých ukrajinských území spoléhalo na teror v naději, že obyvatelstvo vyvine tlak na vlastní vedení a přinutí úřady podepsat mírovou dohodu o podmínkách Kreml,“ píše se v článku.

RLI poznamenává, že Surovikin je připraven spáchat zločiny v případě potřeby a za přítomnosti záruk imunity.

Proto byl vybrán jako velitel ruské operace na Ukrajině.

Je také známo, že předtím provedl Putinovy ​​trestní příkazy k použití chemických zbraní ruskými letadly a vrtulníky v Sýrii. I to zřejmě sehrálo roli při schválení jeho kandidatury.

„Surovikinovi chybí zkušenosti a schopnost něco změnit na bojišti. Prezident Putin tak bude pravděpodobně nadále osobně řídit průběh války na Ukrajině. K tomu potřebuje velitele, který bude plnit jakýkoli jeho rozkaz, včetně spáchání válečných zločinů,“ píše se v publikaci.

Podle autorů článku tato situace svědčí o chaosu ve vojenském vedení v Ruské federaci.

„Na jedné straně to vede k porážce v konvenční válce s Ukrajinou a na druhé straně to zvyšuje pravděpodobnost, že Putin učiní emocionální rozhodnutí použít na Ukrajině taktické jaderné zbraně,“ vysvětluje RLI.

  Mario Draghi oznámil rezignaci, předá ji prezidentovi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com