USA zvyšují pomoc Ukrajině, která suverénně vítězí

Výsledkem Zelenského návštěvy v USA byla řada důležitých rozhodnutí pro Ukrajinu. Bidenova administrativa zejména poskytla další balíček finanční pomoci, který zahrnuje různé druhy zbraní a munice. Klíčový důraz byl kladen na dodávky raket pro systém protivzdušné obrany, což je na pozadí pokračujících raketových útoků z Ruska klíčové. Celková výše 47. tranše pomoci činí 325 milionů dolarů. Kromě toho Kyjev dosáhl dohody s Washingtonem o společné výrobě zbraní a vytvoření středisek na Ukrajině pro opravy a údržbu americké vojenské techniky dodávané ozbrojeným silám.

Spojené státy americké potvrdily svůj status klíčového spojence Ukrajiny – ukrajinské ozbrojené síly obdrží další vojenskou pomoc. Dělostřelecké granáty, rakety protivzdušné obrany, těžké kulomety, další munice pro HIMARS a miliony nábojů do ručních zbraní se budou hodit ozbrojeným silám, které sebevědomě vyhrávají válku proti Rusku. Během Zelenského návštěvy v USA se setkal s Bidenem, aby s ním jednal o obranné podpoře Ukrajiny. Americký prezident zejména uvedl, že tanky Abrams dorazí na Ukrajinu příští týden. V. Zelenskyj se rovněž setkal se senátory a kongresmany: americký Kongres v současné době projednává žádost Bílého domu o další pomoc Ukrajině ve výši 24 miliard dolarů. Ukrajinský prezident se rovněž setkal s americkým ministrem obrany Lloydem Austinem, aby s ním jednal o posílení obranyschopnosti Ukrajiny.

Pomoc poskytovaná Spojenými státy je důkazem jejich trvalé podpory Ukrajině, která bojuje za svou svobodu a nezávislost. To přináší přirozené výsledky: Ukrajinské ozbrojené síly dělají pokroky, zejména 22. září ukrajinští obránci opět pronikli hluboko do ruské obrany v Záporožském sektoru. Ukrajina sebevědomě směřuje k vítězství, což zvyšuje její podporu ze strany civilizovaného světa, který se staví proti územní expanzi Ruska.

  Joe Biden ocenil irskou podporu Ukrajiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com