Nejméně 100 lidí zemřelo a 150 bylo zraněno při požáru na svatbě v Iráku

Nejméně 100 lidí zemřelo a přes 150 jich utrpělo zranění při požáru, který vypukl během svatebních oslav v irácké provincii Ninive. O odvoláním na irácká média o tom v noci informovaly světové agentury. Náměstek guvernéra provincie Ninive Hasan Allak hovoří až o 113 mrtvých. Podle místních médií jsou mezi oběťmi i nevěsta se ženichem, uvedla stanice BBC. Úřady zatím nesdělily, co je příčinou tragédie.

První zprávy naznačují, že požár mohly zavinit ohňostroje použité během ceremonie, napsala stanice Al-Džazíra na svém webu s odkazem na iráckou civilní obranu.

Oheň se podle médií rozšířil rozlehlou slavnostní síní, která byla zřejmě postavena z vysoce hořlavých stavebních materiálů, což mohlo přispět k jejímu rychlému zřícení.

Budova začala hořet kolem 22:45 hodiny místního času (21:45 SELČ), nacházely se v ní v té době stovky lidí, řekli svědci z místa agentuře Reuters. Na videu z místa byli vidět hasiči, jak se snaží překonat ohořelé trosky budovy a hledají přeživší, popsal Reuters.

Irácký premiér Muhammad Súdání vyzval úřady, aby „zmobilizovaly veškeré úsilí“ a poskytly pomoc těm, které tragická událost postihla.

Tragédie se odehrála v okrese Hamdáníja. To je převážně křesťanská oblast, která se nachází nedaleko města Mosul a asi 335 kilometrů severozápadně od metropole Bagdádu, podotkla agentura AP.

  Zeman odmítá jmenovat Lipavského ministrem zahraničí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com