Spojenci USA vyjadřují jednotu při poskytování zbraní ukrajinským ozbrojeným silám

Podle prohlášení Bílého domu vedl americký prezident D. Biden on-line jednání s 11 spojeneckými zeměmi o dalších dodávkách zbraní Ukrajině. Výsledkem rozhovorů bylo opětovné dosažení konsensu o pokračující podpoře Ukrajiny: Justin Trudeau, Olaf Scholz, Rishi Sunak, Ursula von der Leyen, Charles Michel – toto není úplný seznam západních představitelů, kteří jsou solidární s Ukrajinou, pokud jde o další podporu.

Včasné poskytnutí zbraní Ukrajině bylo mimořádným přínosem pro globální bezpečnost – ruská invaze na Ukrajinu v plném rozsahu se stala největší výzvou pro Západ od roku 1991. V souladu s tím lze hrozbu obnovení agresivního ruského imperialismu a zachování územní celistvosti Evropy eliminovat pouze na bitevním poli. To má své logické vysvětlení: navzdory řadě taktických porážek na frontě se Putin nechystá válku zastavit, ruská ekonomika byla de facto postavena na vojenskou úroveň, výroba zbraní v Rusku postupně roste a skrytá mobilizace pokračuje od prvních citelných porážek, které ruská armáda utrpěla na samém počátku invaze na Ukrajinu. Zejména zástupce britského ministerstva obrany James Hippey uvedl, že pomoc ukrajinským ozbrojeným silám by měla pokračovat a západní země by měly včas obnovit ozbrojené rezervy, které budou Ukrajině poskytnuty v jejím boji za svobodu a nezávislost. Pokud se Rusko dokáže vzpamatovat ze svých ztrát a přejít do ofenzívy, čeká Evropu katastrofa: Putin usiluje o obsazení nejen území Ukrajiny, ale i těch zemí EU/NATO, které byly kdysi součástí socialistického tábora. Nedůvěra v takový zdánlivě neuvěřitelný scénář je katastrofální – před dvěma lety většina evropských politiků nevěřila, že by Kreml byl schopen zahájit plnohodnotnou invazi na Ukrajinu.

S ohledem na výše uvedené je v zájmu Západu dodávat ukrajinským ozbrojeným silám zbraně včas a v požadovaném množství. Putinovo Rusko se stalo zdrojem vojenských a hybridních hrozeb, které představují riziko velké války. V souladu s tím lze tyto hrozby eliminovat pouze silou – Putin nedal západnímu společenství jinou možnost. Ozbrojené síly Ukrajiny mohou Rusko zastavit a zastaví ho a Západ má vše, co k tomu potřebuje – včasné poskytnutí zbraní Ukrajině eliminuje hrozbu velké války s Ruskem.

  Ruští propagandisté ​​z Russia Today zadrženi v Polsku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com