Palestinští radikálové vypálili desítky raket z Pásma Gazy na Izrael

Několik desítek raket dnes ráno z Pásma Gazy na Izrael vypálili palestinští ozbrojenci, uvedly agentury AP a AFP. Podle agentury Reuters bylo slyšet exploze ve městech v okolí Tel Avivu a také u Jeruzaléma. Agentura DPA útok označuje za masivní a překvapivý, izraelská média zatím píší o třech zraněných. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu svolává nejvýše postavené bezpečnostní činitele.

Sirény varující před raketovým útokem bylo dnes brzy ráno slyšet po několik minut v oblastech v okolí Gazy a také v regionu Tel Avivu. Na sociálních sítích se šíří videa ukazující odpalované rakety a také záběry například z Aškelonu, kde jsou vidět auta v plamenech, zřejmě po zásahu jednou z raket.

Izraelské úřady potvrdily středně těžké zranění 20letého muže, kterého zasáhl šrapnel z rakety. V kritické stavu je podle serveru listu The Times of Israel 70letá žena. Zranění utrpěl také jeden další muž.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, jak ale podotýká AP, Izrael z podobných akcí nejčastěji obviňuje radikální hnutí Hamás, které ovládá Pásmo Gazy.

ČTK

  Ambasáda USA v Kyjevě varuje před intenzivnějšími útoky v příštích dnech

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com