Lipavský ujistil izraelského ministra zahraničí o české podpoře

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes ráno telefonicky hovořil se šéfem izraelské diplomacie Elim Cohenem. Řekl mu, že Česká republika je připravena podle svých možností pomoci Izraeli, který od sobotního rána čelí útoku palestinských radikálů. Židovský stát podpoří jak přímo, tak i na mezinárodní scéně. Lipavský na síti X uvedl , že je v myšlenkách s izraelským lidem, který má podle něj právo bránit se „hanebnému“ útoku hnutí Hamás.

Jednotky Hamásu začaly v sobotu ostřelovat izraelská města a vnikly na izraelské území. Izraelská vláda oznámila, že země je ve válce, a reagovala rozsáhlými nálety na Pásmo Gazy, které Hamás ovládá. Konflikt si už vyžádal stovky obětí a zraněných na obou stranách.

Čeští vládní i opoziční politici i prezident Petr Pavel útok na Izrael důrazně odsoudili. Lipavský v sobotu uvedl, že ani slovy nedokáže vyjádřit své rozhořčení, smutek a zklamání nad událostmi v Izraeli. „Důrazně odsuzuji takové barbarské chování! Stojím za Izraelem a jeho právem na sebeobranu v takto těžké chvíli,“ sdělil.

ČTK

  Akademický senát VŠE umožnil rektorovi odvolání děkana Ševčíka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com