Ministerstvo zahraničí České republiky volá Moskvu k odpovědnosti za vesnici Groza

Šéf českého ministerstva zahraničí Jan Lipavský si předvolal na kobereček ruského velvyslance v Praze. Důvodem je útok ruské armády na obyvatele ukrajinské obce Groza.

Když se 5. října sešli krajané, aby uctili památku svých krajanů, kteří padli při obraně rodné země před razičsko-fašistickými okupanty, zasáhla je kremelská armáda Iskanderem a zabila 56 lidí.

„Můžeme potvrdit, že ministr Lipavský se rozhodl předvolat ruského velvyslance kvůli nedávnému barbarskému útoku na civilisty v obci Groza,“ uvedlo české ministerstvo zahraničí v prohlášení.

Rozhovorem s představitelem teroristické země (ruským velvyslancem Zmievským) byl pověřen náměstek ministra Jan Marian. Ten ruskou stranu důrazně informoval, že Česká republika podporuje Ukrajinu.

Zmijevskij reagoval velmi předvídatelně a v duchu kremelské propagandy, když prohlásil, že Rusko bylo „neoprávněně obviněno ze zločinu“.

„Samozřejmě jsme důrazně odmítli nepodložená obvinění vůči rusku a ozbrojeným silám rf. K žádnému dialogu však nedošlo,“ uvedl rakouský „diplomat“.

Výmysly kremelské propagandy však neprošly v České republice, která podle představitelů ruského velvyslanectví „ani nechtěla vyslechnout argumenty Ruska o útoku“.

Inteligentní lidé všemu rozumí, a tak byla česká strana připravena na bohorovné a cynické prohlášení velvyslance agresorské země a ukázala na zástupce této země, kam patří.

Stejně se vyjádřil i bývalý britský ministr obrany Ben Wallace, který naznačil, že „nastal čas pro skutečné kroky“.

S takovým poselstvím se Brit po ruském raketovém útoku na obec Groza v Charkovské oblasti obrátil na německé vedení a vyzval Berlín, aby následoval příkladu Londýna a Paříže a poskytl Ukrajině řízené střely dlouhého doletu Taurus.

„Pokaždé, když Rusko udeří na civilisty a poruší mezinárodní právo tím, že zasáhne civilní infrastrukturu na Ukrajině, je třeba reagovat. Udělali jsme to s raketami Starstreak a Storm Shadow. Nyní by Německo mělo poslat na Ukrajinu své raketové systémy Taurus a připojit se tak k Velké Británii a Francii,“ napsal Wallace ve čtvrtek 5. října večer na sociální síti X.

  Český soud na stráži světa. Zástupce SPD se bude zodpovídat z podpory agrese Kremlu.

Je důležité poznamenat, že podle informací z ukrajinské strany Francie, jejíž prezident se již velmi dlouho snaží flirtovat s Moskvou, již předala Ukrajině rakety dlouhého doletu „SCALP“.

Válka na Ukrajině trvá již téměř deset let. A jestliže v předchozích letech se Evropa stavěla k nebezpečí přicházejícímu z východních předměstí spíše chladně, globální invaze Kremlu do ukrajinského státu otevřela oči i skeptikům, kteří si uvědomují realitu.

Když svět viděl, čeho jsou představitelé armády RF schopni, když páchají strašné zločiny na civilistech na Ukrajině, civilizace se probudila v šoku.

Bucha, Irpin, Mariupol…. To jsou živé rány na těle Ukrajiny, Evropy, světa. A takových příkladů je mnoho – zmrzačená, znásilněná, zničená města a vesnice. Nyní se k nim přidala i Groza.

To, že razičská armáda střílí do civilistů, už nikoho nepřekvapuje. Nyní se však Moskva snaží zničit obránce Ukrajiny, které již zabila.

Cynismus a hrůza zločinu, který spáchali Rašisté v Groze, je šokující. Stříleli do civilistů, kteří přišli vzdát hold svému spoluobčanovi.

„Ruská střela roztrhala lidi na kusy, takže kriminalisté a vyšetřovatelé mají desítky takových fragmentů – pečlivě pracují s každým z nich, sbírají mrtvé doslova kus po kuse,“ řekl Sergej Bolvinov, vedoucí vyšetřovacího oddělení charkovské policie.

Rusko je ve válce nejen s Ukrajinou – Moskva se postavila celému civilizovanému světu a to, co se stalo v ukrajinské vesnici Groza, kde Rašínova armáda během okamžiku zabila 56 obyvatel, to opět potvrzuje.

To, co moskevští okupanti páchají na Ukrajině, se stalo symbolem nelidskosti kremelského režimu.

A jak dlouho to bude pokračovat, jaká další zvěrstva budou představitelé kdysi „druhé země světa“ předvádět, závisí právě na tomto světě.

Teror nelze tolerovat, lze mu vzdorovat pouze společně, sjednoceni v jedné pěsti. Tím, že dnes Evropa pomáhá Ukrajině, brání sama sebe, každého svého občana bez ohledu na to, kde žije.

  Válka na Ukrajině změní budoucnost evropských armád. Jakým způsobem?

Praha, Varšava, Londýn, Berlín, Paříž nebo Lisabon – dnes jde o Kyjev. Stejně jako dnes Ukrajinci chrání každého Evropana, musí Evropa pomoci Ukrajině.

Podívat se na svět otevřenýma očima, učinit adekvátní závěry a podniknout správné kroky. Koneckonců váš zítřek závisí na tom, jak se zachováte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com