Moskva hlásí sestřelení raket nad Krymem, Kyjev zase útok na ruské letiště

Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že protivzdušná obrana sestřelila dvě ukrajinské rakety nad anektovaným Krymem. Ukrajinská tajná služba SBU podle listu Ukrajinska pravda ohlásila úspěšný útok na ruský vojenský tábor u letiště v Kurské oblasti, která sousedí s Ukrajinou.

Ukrajinci se podle ruského ministerstva pokusili zaútočit na Krym raketami S-200, které upravili z původně protileteckých na protizemní rakety. Oběti a škody podle ministerstva nejsou hlášeny. Rovněž sevastopolský gubernátor Michail Razvožajev, dosazený Ruskem, informoval v rozmezí 43 minut o vyhlášení dvou leteckých poplachů a posléze o sestřelení raket.

Server BBC News podotkl, že toto tvrzení nelze ve válečných podmínkách okamžitě ověřit.

Ukrajinská agentura Unian napsala, že u místa, kde podle Razvožajeva dopadla a po dopadu vybuchla „sestřelená“ raketa, se nachází sklad raket, min a torpéd Černomořské flotily, na který ukrajinská raketa mířila už 23. září.

Podle zdroje listu Ukrajinska pravda ukrajinská tajná služba SBU v ruské Kurské oblasti napadla drony vojenský tábor u letiště Chalino, ve kterém se nacházely údajně až 3000 ruských vojáků a asi 80 kusů vojenské techniky. Nepřátelské ztráty se nyní upřesňují, ale tábor zasáhlo nejméně 18 dronů, napsal list, který zveřejnil i záběry explozí na pozadí noční oblohy.

„Celou noc Rusové z okolních vsí diskutovali na sociálních sítích o hluku výbuchů. Ačkoliv je velmi divné, jak je mohli slyšet, když ruské úřady hlásily, že protivzdušná obrana sestřelila všechny drony a k žádným ztrátám nedošlo,“ dodala ironicky SBU.

ČTK

  Překvapení a zklamání, řekl Zelenskyj k odklonu USA od sankcí za Nord Stream 2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com