Amerického politika obvinili z úmyslu znásilnit v Praze nezletilou osobu

Někdejší dlouholetý člen parlamentu v americké Severní Dakotě podle federálních prokurátorů před lety cestoval do Prahy s úmyslem znásilnit nezletilou osobu. Obvinění je součástí obžaloby, kterou dnes odtajnil soud v uvedeném státě, informuje agentura AP. Podrobnosti o cestě politika do Česka nebyly ihned k dispozici.

Obžaloba se týká nyní 79letého Raye Holmberga, který byl od roku 1976 členem státního senátu. Zástupce Republikánské strany loni na jaře na svou funkci rezignoval krátce poté, co policisté a federální agenti provedli razii v jeho bydlišti ve městě Grand Forks, uvádí lokální zpravodajská společnost KVRR.

Zveřejněná obžaloba se týká činů, kterých se Holmberg podle vyšetřovatelů dopustil mezi lety 2011 a 2016. Kromě cesty do Prahy hovoří také o tom, že politik vědomě dostával snímky zachycující sexuální zneužívání dětí. Lokální deník The Forum of Fargo-Moorhead před jeho rezignací napsal, že Holmberg komunikoval s mužem odsouzeným za šíření dětské pornografie.

Senátor po zveřejnění obžaloby ihned nereagoval na žádost AP o komentář a jeho právník Mark Friese uvedl, že prozatím věc nemůže komentovat.

ČTK

  Vláda schválila úpravu financování učitelů v základních a středních školách

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com