Netanjahu odmítl výzvy k příměří, byla by to podle něj kapitulace

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes vyloučil klid zbraní s Hamásem. Výzvy k příměří v Pásmu Gazy jsou podle něj výzvou, aby se Izrael vzdal teroristické skupině. Premiér to řekl anglicky v komentáři pro zahraniční média.

Izrael podle Netanjahua nepřistoupí na příměří s Hamásem po útoku ze 7. října stejně jako by USA nepřistoupily na klid zbraní po japonském útoku na Pearl Harbor v prosinci 1941 nebo po teroristických útocích z 11. září 2001.

„Výzvy k příměří jsou výzvami k tomu, aby se Izrael vzdal Hamásu, aby se vzdal terorismu a barbarství. To se nestane,“ řekl premiér. „Bible říká, že je čas k míru a je čas k válce. Toto je čas na válku, na válku za naši společnou budoucnost,“ uvedl s tím, že nastal čas, aby se všichni rozhodli, na jaké straně stojí.

„Izrael bude stát proti silám barbarství, dokud nezvítězí. Doufám, a modlím se za to, že civilizované země po celém světě tento boj podpoří, protože boj Izraele je i vaším bojem. Pokud zvítězí Hamás a íránská osa zla, budete dalším terčem vy,“ vzkázal Netanjahu spojencům. Dodal, že Izrael bude bojovat bez ohledu na to, které země se postaví na jeho stranu. „Bůh žehnej Izraeli a všem, kteří stojí za Izraelem,“ prohlásil.

ČTK

  EU musí povzbudit Bělorusy k revoluci, řekl Babiš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com