Koruna dnes poprvé v tomto týdnu mírně posílila k euru i dolaru

Koruna dnes poprvé v tomto týdnu posílila k oběma hlavním světovým měnám. K euru česká měna zpevnila oproti předchozímu závěru o dva haléře na 24,61 Kč/EUR, vůči dolaru si polepšila o sedm haléřů a okolo 17:00 se obchodovala v kurzu 22,98 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Koruna v průběhu dne k euru mírně oslabovala, později ztrátu smazala. Nyní má hodnotu jen lehce pod úrovní před zasedáním České národní banky minulý čtvrtek, která ponechala základní úrokovou sazbu na sedmi procentech. Česká měna po tomto rozhodnutí centrální banky posílila k hladině 24,40 Kč/EUR.

„Od začátku tohoto týdne ale koruna ztrácela, přičemž dnes odpoledne se krátce vyhoupla až na 24,67 Kč/EUR. Po zveřejnění překvapivého rozhodnutí polské centrální banky o ponechání úrokových sazeb na současné úrovni ale ztrátu kompenzovala, a oproti včerejšku (úterku) nakonec dokonce mírně posílila,“ konstatoval analytik Komerční banky Jaromír Gec.

Polská centrální banka dnes překvapivě ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 5,75 procenta. Většina analytiků přitom očekávala, že banka sazbu sníží o čtvrt procentního bodu. Polský zlotý na rozhodnutí reagoval růstem.

Kurz české měny:

Předchozí závěr Dnes kolem 17:00
Kč/EUR 24,63 24,61
Kč/USD 23,05 22,98

Zdroj: Patria Online

ČTK

  Koruna k euru i dolaru stagnovala, burza opět posílila

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com