Sníh a led ochromily dopravu v Mnichově, lidé spí ve vlacích

Sníh a led ochromily v noci na dnešek veřejnou dopravu v Mnichově. Nejezdí vlaky, autobusy ani tramvaje, uvedla agentura DPA. Část cestujících v Mnichově a také v Ulmu v Bádensku-Württembersku byla nucena přenocovat ve vlacích. Problémy hlásí i další oblasti na jihu Německa.

Železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) uvedl, že přerušil spojení na mnoha trasách v okolí bavorské metropole i veškerou dopravu z mnichovského hlavního nádraží a na něj. Důvodem jsou mimo jiné stromy, které popadaly na tratě. Náhradní autobusovou dopravu kvůli počasí a situaci na silnicích dopravce nenabízí.

Na hlavním nádraží v Ulmu německé dráhy vlak, který dorazil ze Stuttgartu, provizorně upravily na místo, kde se dá přespat. Nocovat mohou cestující, kterým vynechal spoj, také ve vlaku na mnichovském hlavním nádraží.

Počasí způsobilo problémy i na bavorských silnicích, kde DPA hlásí řadu dopravních nehod, z nichž naštěstí většina způsobila jen škody na vozidlech.

Meteorologové očekávají, že na jihu Německa bude sněžit do dnešního odpoledne. Na některých místech mají být sněhové srážky silné.

  Trump zrušil zákaz cestování z Evropy, Biden ho ale chce zachovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com