Úder na školy v Gaze si podle Palestinců vyžádal nejméně 50 mrtvých

Nejméně 50 obětí na životech si vyžádal izraelský letecký úder, který zasáhl dvě školy na severu Pásma Gazy, v nichž se ukrývali vysídlení obyvatelé oblasti. S odvoláním na oficiální palestinskou agenturu WAFA o tom dnes informovala agentura Reuters, která upozornila, že zprávu nemohla bezprostředně nezávisle ověřit. Izraelský armádní mluvčí podle Reuters uvedl, že armáda zprávu prověřuje.

Letecké údery podle WAFA mířily na čtvrť Darádž, která se nachází v centru města Gaza. V oblasti od konce října operují také pozemní jednotky izraelské armády v tažení proti palestinskému hnutí Hamás a už dříve z ní na výzvu Izraele odešly statisíce obyvatel do jižní části Pásma Gazy. Mnoho jich však na severu stále zůstává. Izraelská armáda podle agenturních zpráv dnes svou pozemní operaci rozšířila i na jižní část tohoto úzkého pobřežního pásu.

Palestinské hnutí Hamás, které vládne v Pásmu Gazy, 7. října zaútočilo na Izrael, zabilo 1200 lidí a nejméně 240 jich zajalo. Izrael vzápětí zahájil rozsáhlou ofenzivu v Pásmu Gazy ve snaze Hamás zcela zničit. Podle dnešních údajů ministerstva zdravotnictví v Pásmu Gazy již zemřelo v důsledku izraelského bombardování a pozemní operace asi 15.900 lidí, převážně civilistů, tisíce dalších se podle palestinských úřadů ovládaných Hamásem pohřešují.

ČTK

  Tři lidé zahynuli při ruském ostřelování evakuační lodi, hlásí Ukrajina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com