V sobotu bude ve sv. Vítu bohoslužba za oběti čtvrteční střelby na univerzitě

 V sobotu v 11:00 bude v katedrále sv. Víta na Pražském hradě bohoslužba za oběti čtvrteční střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Sloužit ji bude pražský arcibiskup Jan Graubner. Na síti X to oznámil ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) a poděkoval pražskému arcibiskupství za rychlou dohodu po jednání vlády. Soustrast pozůstalým a lítost nad tragédií vyjádřil Graubner na webu.

„V sobotu 23. 12. v 11:00 v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha bude pražský arcibiskup Jan Graubner sloužit bohoslužbu za oběti, jejich rodiny a všechny, kterých se tragická střelba na FF UK (Filozofické fakultě Univerzity Karlovy) dotkla,“ uvedl Výborný.

„Vyjadřuji upřímnou soustrast a hlubokou lítost pozůstalým všech obětí a ujišťuji je o naší blízkosti. Modlím se za mrtvé, jejich rodiny, blízké i přátele a také za uzdravení všech zraněných,“ napsal Graubner. Doplnil, že kněží pražské arcidiecéze jsou k dispozici poskytnout všem duchovní podporu a radu.

Čtvrteční střelba v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v centru Prahy je nejtragičtějším případem v historii Česka. Útočník tam odpoledne zastřelil podle posledních údajů policie 14 lidí, dalších 25 bylo zraněno. Mrtvý je i střelec, který po útoku zřejmě spáchal sebevraždu. Vláda kvůli tragédii vyhlásila na sobotu 23. prosince státní smutek. Premiér Petr Fiala (ODS) vyzval občany, aby v den státního smutku uctili památku obětí tragédie minutou ticha. Zároveň by se měly v republice rozeznít zvony.

ČTK

  Nečekaná schůzka v Lánech. Zemana navštívil premiér Fiala

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com