Ukrajinská armáda tvrdí, že v noci zničila 28 dronů vyslaných Ruskem

Rusko v noci na dnešek vyslalo na Ukrajinu 31 dronů a dvě rakety, oznámila dnes ukrajinská armáda. Uvedla, že obě rakety spolu s 28 drony zničila ukrajinská protivzdušná obrana. Většina z útoků se soustředila na jih země, hlášeny byly materiální škody, ale ne oběti na životech. Napsala o tom agentura Reuters. Ukrajinci dnes poprvé slaví Vánoce 25. prosince namísto 7. ledna jako pravoslavní Rusové. Změnu Ukrajina udělala v reakci na ruskou invazi z loňského února.

„V důsledku vzdušného boje ukrajinské letectvo a obranné síly zničily 28 útočných dronů Šáhed v Oděské, Chersonské, Mykolajivské, Doněcké, Kirovohradské a Chmelnycké oblasti,“ uvedlo ukrajinské letectvo na telegramu s tím, že drony byly vyslány z Ruskem okupovaného poloostrovu Krym.

Trosky ze sestřelených dronů podle armády poškodily technická zařízení v oděském přístavu a také nevyužívanou administrativní budovu a sklad. V Chersonské oblasti propukl požár skladu. „Nikdo nebyl zraněn,“ uvedla armáda.

Ukrajinci po téměř dvou letech ruské agrese hlásí podobné vzdušné útoky prakticky denně. Trosky sestřelených dronů často způsobují škody na majetku a požáry, někdy ale i oběti na životech.

Ruská armáda útoky bezpilotními letouny na Ukrajinu nekomentuje, ruské ministerstvo ve svých zprávách jen pravidelně informuje o ukrajinských bezpilotních letounech sestřelených nad ruskými regiony.

Jednotlivá tvrzení znepřátelených stran zpravidla nelze ve válečných podmínkách bezprostředně nezávisle ověřit.

ČTK

  Požár na Havaji má už 89 obětí. Stal se nejhorším za 100 let v USA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com