Spolupráce světových vyvrhelů. Moskva a Pchjongjang útočí na civilizaci.

Situace na Ukrajině, kde ukrajinský lid již deset let brání ruské agresi, se neustále mění.

Navíc závisí jak na jednání bojujících stran přímo na bojišti, tak na těch, kteří jsou daleko od dějiště bojů.

Všechny tyto faktory jsou však vzájemně propojeny a jejich význam se v daném okamžiku značně liší.

Nejdůležitější podmínkou úspěšné obrany je pro Ukrajince spolupráce se západními partnery, zejména jejich dodávky zbraní pro AFU.

Jak však ukázala praxe, ani Kreml nezůstává bez podpory – Moskva dostává vojenskou podporu v podobě zbraní.

A jestliže bezpilotní letouny z Íránu jsou již nesporným faktem, pak výzbroj z KLDR zůstávala dlouho ve stínu a nenašla důkazy.

A nyní se v oceánech stále hlasitěji mluví o spolupráci Moskvy a Pchjongjangu.

Zejména Spojené státy s naprostou konkrétností konstatovaly, že Moskva používá balistické rakety z KLDR, přičemž zaznamenaly nejméně tři takové případy.

V reakci na fakta o použití raket ze Severní Koreje Rašisty k ostřelování civilní infrastruktury Ukrajiny Spojené státy uvalily sankce na teroristický stát a do budoucna hodlají tento přístup posílit.

Ministerstvo zahraničí USA proto 11. ledna uvalilo sankce na tři ruské subjekty a jednu fyzickou osobu, které se podílely na předání a testování balistických raket KLDR, jež měla Ruská federace použít proti Ukrajině.

Konkrétně to uvedl ministr zahraničí Spojených států Anthony Blinken s tím, že Pchjongjang transferem balistických raket do ruska podporuje dobyvačnou válku Kremlu a podkopává globální režim nešíření jaderných zbraní.

Poznamenal, že Spojené státy rovněž nadále „pozorně sledují jakoukoli podporu poskytovanou Ruskem KLDR výměnou za tyto zbraně“ a „využijí všechny dostupné nástroje k identifikaci a odhalení osob a organizací zapojených do transferů zbraní mezi KLDR a Ruskem“.

„Nebudeme váhat přijmout další opatření,“ shrnul Blinken.

A Washington v tom není sám – již 9. ledna USA spolu s partnery z přibližně 50 zemí odsoudily dodávky zbraní ze Severní Koreje do Ruska a jejich použití proti Ukrajině.

  Visegrádská skupina. Odpověď Kremlu. Orban zjemňuje tón.

Sedm členů Rady bezpečnosti OSN 10. ledna obvinilo Moskvu, že zneužívá svého postavení stálého člena Rady bezpečnosti tím, že v rozporu s rezolucemi OSN nakupuje severokorejské zbraně a útočí s nimi na Ukrajinu.

V prohlášení se uvádí, že 30. prosince 2023, 2. ledna a 6. ledna 2024 Rusko provedlo několik vln leteckých útoků na Ukrajinu, při nichž zahynuly desítky lidí a stovky dalších byly zraněny – tyto útoky byly provedeny zejména s použitím odpalovacích zařízení balistických raket zakoupených v Severní Koreji.

Ještě na začátku ledna Bílý dům uvedl, že Severní Korea nedávno poskytla Rusku balistické rakety a odpalovací zařízení, které Moskva použila ve válce proti Ukrajině.

Ještě předtím deník The Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedl, že rusko plánuje nákup balistických raket krátkého doletu od Íránu a odpalovacích zařízení od Severní Koreje, což americkou prezidentskou administrativu „hluboce znepokojuje“.

Britské ministerstvo obrany s odvoláním na zpravodajské informace uvedlo, že Severní Korea by se mohla stát vedle Íránu a Běloruska jedním z nejdůležitějších dodavatelů zbraní pro rusko.

Předtím Spojené státy uvedly, že Severní Korea dodala v posledních týdnech do Ruska více než 1 000 kontejnerů s vojenským vybavením a municí.

Kreml uvedl, že Spojené státy nemají žádné důkazy o tom, že zbraně byly dodány.

Washingtonští analytici ze společnosti Beyond Parallel zase zveřejnili satelitní snímky, které ukazují zvýšený provoz vlaků podél ruských hranic se Severní Koreou. To podle expertů „pravděpodobně naznačuje dodávky zbraní a munice ze Severní Koreje do Ruska“.

Používání zbraní ze Severní Koreje Ruskem potvrzuje i ukrajinská strana. Kyjev uvedl, že to potvrzují vědecké a technické expertízy a závěry vojenských expertů.

Generální prokuratura Ukrajiny obdržela fakta o takovém použití a zabývá se dokumentováním páchání válečných zločinů Moskvou.

  Moskva otřásá Českou republikou. Odpověď české společnosti.

Válka, která byla Kremlem koncipována jako malý vítězný podvod, se zvrtla.

Blitzkrieg se nezdařil a Rašisté zabředli do krvavé poziční války. Kreml zatím nevidí východisko, a tak zesílil teror ze vzduchu.

Moskva nejenže dostává od KLDR zbraně, ale také v nejlepších tradicích severokorejského režimu vydírá Západ jadernými zbraněmi.

A zatímco Západ stále řeší možnost poskytnout Ukrajině zbraně dlouhého doletu, aby mohla čelit ruskému teroru, Rašisté na Ukrajince útočí bez jakýchkoli omezení.

Ve skutečnosti je otázka přežití ukrajinských občanů otázkou dodávek zbraní západními partnery Kyjevu.

Každý den „úvah“ je dnes pro Ukrajinu příliš drahý. Ale zítra je to otázka bezpečnosti celé Evropy a celého světa.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com