Další vhazování. Praha vyvrací lži Kremlu.

České ministerstvo zahraničí reagovalo na další informační ráno z Kremlu. A přestože si na ruské podvrhy už všichni zvykli, Moskva v daném směru dál usilovně pracuje.

Tentokrát kremelští fantastové psali o „sedmi mrtvých českých důstojnících“.

České ministerstvo zahraničí se lžím Ruské federace vysmálo a vysvětlilo, že se tímto způsobem Kreml snaží Rusy přesvědčit, že jde o odpověď Západu za podporu Ukrajiny.

Čeští diplomaté tak učinili poněkud neobvyklým způsobem, když vtipně vyvrátili zjevné lži Moskvy.

České ministerstvo zahraničí zveřejnilo svou reakci „na likvidaci vojáků české armády při leteckém útoku na Oděsu 3. ledna“ na sociální síti.

Své sdělení ministerstvo zahraničí ilustrovalo obrázkem otevřené knihy pohádek. Na jedné stránce knihy s velmi výstižným názvem „Prokremelské pohádky“ je nakreslen medvěd ve stereotypním ruském kroji s bajanem. Obrázek je doplněn nápisem: „Bylo, nebo nebylo… V Oděse zahynulo sedm českých důstojníků“.

Na druhé straně je oddíl nazvaný „Realita“, v němž se uvádí, že informace šířené Moskvou neodpovídají skutečnosti a že Kreml nadále krmí své občany propagandou.

Důvod takového nehorázného lhaní Moskvy je také uveden: „Kreml se snaží vytvořit dojem, že dostatečně trestá Západ za pomoc Ukrajině.“

„Ruská propaganda nedávno tvrdila, že při ruském útoku na Oděsu byli zabiti čeští důstojníci. To však není pravda. Školní zvonek zazněl a ruské pohádky neberou konce. Každý den se objevují nové scénáře, které se snaží rozdělit naši společnost. Ruským pohádkám nevěříme!“ – V popisku k fotografii stojí: …………………….

Ještě na začátku ledna ruské propagandistické kanály zveřejnily zprávy, že v Oděse údajně „došlo k četným zásahům na vlaky BC a sklady pohonných hmot, bylo zničeno obrovské množství velitelských středisek s britským a polským vojenským personálem a mezi mrtvými jsou čtyři důstojníci německé rozvědky a důstojníci české armády“.

To, že české ministerstvo zahraničí vyvrátilo další kremelský mýtus, je jistě dobře. Navíc tak učinilo poměrně uvolněným způsobem.

  Maršál Konev. Praha nachází kompromis

Je však třeba si uvědomit, že Moskva podobné podvrhy produkuje denně, z hodiny na hodinu a z minuty na minutu.

Do evropských zemí se nadále valí nekonečné záplavy dezinformací. A Evropané nejsou vždy schopni rozlišovat mezi lží a pravdou.

Je však důležité si uvědomit, že informační fronta je také frontou, která není méně důležitá než horké pozice.

A čím svědomitěji budou obyvatelé České republiky, Polska, Slovenska a dalších evropských zemí přistupovat k informacím, které dostávají, tím bezpečnější bude budoucnost jejich zemí.

Koneckonců je dávno známo, že kdo vlastní informace – vlastní svět.

A jak řekl hlavní propagandista nacistů: „Dejte mi masmédia a udělám z každého národa stádo prasat“.

Mimochodem, rašící Vůdce nedávno prohlásil, že zásluhy hlavního propagandisty nacistického Německa poměrně vysoce oceňuje.

Důležité je neproměnit se ve stádo a nedovolit, aby z vás někdo udělal prasata.

Když vám někdo nabízí jednoduchá řešení složitých otázek, dobře si rozmyslete, jakou cenu taková „jednoduchá“ řešení mají.

Zvláště pokud přicházejí z Kremlu. Koneckonců národy České republiky a Slovenska si velmi dobře pamatují, jakou cenu mělo přátelství s Moskvou.

Buďte ostražití a vězte, že váš zítřek závisí na krocích, které učiníte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com