Ženskou čtyřhru na Australian Open vyhrály Mertensová a Sie Šu-wej

Tenistky Elise Mertensová z Belgie a Sie Šu-wej z Tchaj-wanu vyhrály čtyřhru na grandslamovém Australian Open. Turnajové dvojky porazily ve finále ukrajinsko-lotyšskou dvojici Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková 6:1, 7:5. Osmatřicetiletá Sie Šu-wej získala letos v Melbourne druhý titul, v pátek uspěla také s Polákem Janem Zieliňskim v mixu.

Bývalá spoluhráčka Barbory Strýcové Sie Šu-wej vybojovala v ženské čtyřhře sedmý granslamový titul, na Australian Open ale triumfovala poprvé. Stala se také po Američance Lise Raymondové druhou nejstarší vítězkou ženského deblu na turnajích „velké čtyřky“. Mertensová vyhrála na grandslamu počtvrté a podruhé v Melbourne.

Belgicko-tchajwanský pár se radoval společně z druhého grandslamového titulu. Před třemi lety Mertensová se Sie Šu-wej uspěly také ve Wimbledonu. Na trůnu nahradily Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou, které na konci minulé sezony přerušily úspěšnou spolupráci a na Australian Open startovaly s novými spoluhráčkami.

Medveděv a Sinner se utkají o singlový titul

Ve finále tenisového Australian Open dnes proti sobě nastoupí Daniil Medveděv a Jannik Sinner. První grandslam sezony bude mít po vyřazení obhájce a desetinásobného vítěze Novaka Djokoviče nového šampiona.

Djokoviče v semifinále vyřadil dvaadvacetiletý Sinner a postoupil do grandslamového finále poprvé v kariéře. Naopak Medveděv si v Melbourne zahraje o titul už potřetí. Celkem ho čeká šesté grandslamové finále, ale zatím uspěl jen v roce 2021 na US Open.

Tenisové Australian Open v Melbourne

(tvrdý povrch, dotace 86,5 milionu australských dolarů):

Ženy:

Čtyřhra – finále:

Mertensová, Sie Šu-wej (2-Belg./Tchaj-wan) – Kičenoková, Ostapenková (11-Ukr./Lot.) 6:1, 7:5.

ČTK

  Hokejová dvacítka zdolala ve čtvrtfinále MS Kanadu 3:2, v závěru rozhodl Štancl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com