Při požáru rodinného domu na Pardubicku jeden vážně zraněný, škoda 8 mil.Kč

Při požáru rodinného domu v obci Starý Mateřov na Pardubicku utrpěli dva lidé zranění, z toho jeden vážné. Plameny zasáhly horní patro rodinného domu, škoda je předběžně vyčíslena na osm milionů korun, informovali na webu hasiči. Požár byl nahlášen kolem 17:30 a hasiči jej dostali pod kontrolu v 19:13. Příčiny požáru vyšetřovatelé zjišťují.

„Při příjezdu první jednotky na místo byla část střechy a horní patro domu zasaženy plameny. Na místě byly dvě zraněné osoby, které byly předány zdravotníkům do péče. Jedna osoba se měla nadýchat jedovatých zplodin hoření a byla v šoku a druhá utrpěla popáleniny, když se snažila z domu zachránit psa,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. U požáru zasahovaly čtyři jednotky hasičů.

Jeden člověk utrpěl podle zdravotnických záchranářů vážné popáleniny a byl transportován do popáleninového centra v Praze na Vinohradech.

„Hasiči zamezili rozšíření plamenů na celou střechu. Požár tak poškodil asi jednu třetinu střechy a podkroví,“ uvedla Horáková.

Velitel zásahu nechal vypnout přívod plynu i elektrického proudu. Na střeše domu byly fotovoltaické panely, hasiči tak museli zvolit správný postup při hašení, aby nebyli při zásahu ohroženi na životě.

„Dále bylo nutné rozebrat střešní krytinu a z domu vynosit ohořelé věci. Hasiči poskytli první psychologickou pomoc jedné osobě,“ uvedla Horáková.

Do rána bude místo požáru pod dozorem dobrovolných hasičů. „Vyšetřování příčin vzniku požáru bude pokračovat i v neděli 11. února,“ dodala Horáková.

ČTK

  Petříček: Česká diplomacie jednoznačně podporuje územní celistvost Ukrajiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com