Tenistka Plíšková je v Dubaji ve druhém kole, Bouzková vypadla

Tenistka Karolína Plíšková v prvním kole turnaje v Dubaji porazila 6:3, 7:5 Čang Šuaj z Číny. Další soupeřkou bývalé světové jedničky bude Američanka Ashlyn Kruegerová. Vypadla naopak Marie Bouzková, která prohrála 4:6, 3:6 s Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska. Vít Kopřiva na turnaji v Dauhá po úspěchu v kvalifikaci vypadl v prvním kole. Fábiánu Marozsánovi z Maďarska podlehl 5:7, 6:7.

Jednatřicetiletá Plíšková, která v sobotu v Dauhá před semifinále se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou z Polska odstoupila kvůli zranění zad, se rozjížděla pomalu. Prohrávala už 0:3, ale pak skóre šesti gamy za sebou otočila.

Ve druhé sadě Plíšková jako první ztratila servis a Čang Šuaj se ujala vedení 5:3. Aktuálně 36. hráčka světa a vítězka nedávného turnaje v Kluži však předvedla další obrat. Získala čtyři gamy v řadě a čínskou soupeřku porazila i v devátém vzájemném zápase.

Bouzková proti Pavljučenkovové potvrdila, že v poslední době se jí nedaří. Do nové sezony sice vstoupila čtvrtfinálovou účastí v Aucklandu, na pěti následujících turnajích ale nepřešla ani jednou přes druhé kolo.

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj žen v Dubaji

(tvrdý povrch, dotace 3,211.715 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Pavljučenkovová (Rus.) – Bouzková (ČR) 6:4, 6:3, Plíšková (ČR) – Čang Šuaj (Čína) 6:3, 7:5, Fernandezová (Kan.) – Peraová (USA) 6:3, 6:2, Azarenková (Běl.) – Rusová (Niz.) 6:2, 6:4, Martičová (Chorv.) – Dolehideová (USA) 6:4, 7:6 (7:4), Potapovová (Rus.) – Ču Lin (Čína) 4:6, 6:2, 6:4.

Turnaj mužů v Dauhá

(tvrdý povrch, dotace 1,493.465 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Marozsán (Maď.) – Kopřiva (ČR) 7:5, 7:6 (8:6), Čang Č‘-čen (Čína) – Musetti (7-It.) 6:2, 6:0, Kotov (Rus.) – Sonego (It.) 6:2, 7:5, Fucsovics (Maď.) – Bautista (Šp.) 6:1, 6:3, Popyrin (Austr.) – Šalbáj (Jord.) 3:6, 6:3, 6:4.

  Koulař Staněk byl na HMS jedenáctý, předvedl nejhorší výkon v sezoně

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com