Ukrajinský útok podle médií zabil desítky ruských vojáků na cvičišti

Ukrajinské ozbrojené síly podle několika novinářů a dalších zdrojů v úterý zasáhly ruský vojenský výcvikový prostor u okupované Volnovachy v Doněcké oblasti na východní Ukrajině. V areálu v té době právě nastoupili vojáci v očekávání příjezdu ruského generálmajora Olega Moisejeva. Při útoku zemřelo nejméně 60 ruských vojáků, uvedl zpravodaj ruskojazyčné redakce stanice BBC. O útoku napsal také ukrajinský novinář Denys Kazanskyj nebo ruský proválečný bloger Jegor Guzenko.

Ruskou základnu u vesnice Trudivske ukrajinská armáda podle zdrojů BBC ostřelovala z raketometů HIMARS. Na sociálních sítích se rozšířily fotografie a videozáznamy, které údajně zobrazují cvičiště po útoku a jsou na nich vidět desítky těl v armádních uniformách. Ruská strana zprávu zatím nekomentovala.

Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk kromě toho dnes ohlásil zničení dalšího ruského stíhacího bombardéru Su-34. O sestřelení několika těchto strojů a letounů Su-35 informoval i v předchozích dnech. Tyto informace nelze bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů. Ukrajinské vzdušné síly oznámily, že zničily 13 z 19 ruských dronů, kterými v noci na dnešek Rusko zaútočilo na Ukrajinu.

Ruské ministerstvo obrany pak informovalo, že náčelník ruského generálního štábu Valerij Gerasimov navštívil velitelské středisko ruských vojsk „v zóně speciální vojenské operace“ na Ukrajině a vyznamenal vojáky, kteří se podíleli na dobytí Avdijivky v Doněcké oblasti. Dobytí Avdijivky Rusko ohlásilo o víkendu.

ČTK

  Izraelská armáda o víkendu ještě rozšířila operace v Pásmu Gazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com