Záhadný rozhovor italsko-amerického novináře v Minsku vyvolává kontroverze a spekulace

Těsně před novoročními svátky se v Minsku překvapivě objevuje Andrej Derkač, bývalý lidový poslanec Ukrajiny, na kterého USA uvalily sankce a který ve své vlasti čelí obvinění z vlastizrady. Derkač, který se od počátku ruské invaze na Ukrajinu v plném rozsahu držel v ústraní, poskytl rozhovor italsko-americké novinářce Simone Mangiante-Papadopoulosové, manželce bývalého Trumpova poradce George Papadopoulose, píše Nowiny Polskie.

Simone, která byla dříve spojována s ruskými propagandistickými snahami, rozhovor prozradila na své stránce na Twitteru, kde sdílela okouzlující fotografie v kožichu. Rozvíjející se příběh odráží složitou síť vazeb zahrnující Trumpovu volební kampaň, ruské vazby a opozici s Demokratickou stranou USA.

Znovuobjevení tohoto příběhu, nyní s novými postavami, naznačuje možné ruské vměšování do ukrajinské politické scény s cílem získat převahu nad ozbrojenými silami Ukrajiny.

Simonin náhlý vstup do novinařiny se časově shodoval s problémy jejího manžela se zákonem. Její první angažmá spočívalo v sérii rozhovorů pro film „Ukrajina – věčná současnost“, podporovaný ruskými propagandisty, propagující narativy jako „podobnost Ukrajiny s nacistickým Německem“ a údajné ovládání Sorosovými strukturami.

Tvůrci filmu podsouvali obvinění z korupce americkým demokratům, zejména Joe Bidenovi a Hillary Clintonové, a spojovali je s prací Simonina manžela v Trumpově kampani. To se shoduje jak s americkou politikou, tak s ruskou agendou obnovy.

Příjezd Simone Mangiante-Papadopoulosové do Minsku vyvolává paralely s předchozí návštěvou „ukrajinské novinářky“ Diany Pančenko, která dělala rozhovor s Alexandrem Lukašenkem. Obě novinářky získaly ve svých zemích popularitu díky svým „ruským přátelům“.

Bývalý ukrajinský lidový poslanec Andrej Derkač, který má ve své vlasti kontroverzní pověst, je postavou s oslabeným vlivem, srovnatelnou s vůdcem „DLR“ Denisem Pušilinem nebo uprchlým premiérem Nikolajem Azarovem. Minsk se svým jedinečným právním statusem poskytuje ideální prostředí pro rozhovor s Derkačem a zdůrazňuje systematické využívání Běloruska Kremlem jako politického offsidu.

  NYT: Může Ukrajina najít nové vojáky, aniž by zdecimovala celou generaci?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com