Oligarcha si koupil noviny a založil parodii na stranu. Teď poučuje o roli médií v demokracii

Andrej Babiš hned na začátku politické dráhy tvrdil, že není jako tradiční politik. Vlastně měl svým způsobem pravdu. Tradiční politik si do té doby nikdy nekoupil noviny a časopisy s dosahem přes tři miliony lidí, a vlastně ani nikdy potom. Prostě aspoň jedna inovace, když ta s toustovým chlebem nenašla pochopení.

Zatímco přísahal na zdraví svých dětí, že nebude do práce redaktorů zasahovat (paradoxně pak mával jejich údajnými diagnozami), dosadil si do redakcí své nohsledy a jeho útvar se podílel se na obsazení mediálních rad veřejnoprávních médií podivnými existencemi. Píšící osoby z jeho novin pak vystupovaly na televizní obrazovce jako nestranní komentátoři a nikdo k nim nepřipsal, že jde o jeho zaměstnance.

Teď nás Babiš poučuje, jak se má chovat demokratická vláda a nezávislá média.

„V žádné demokratické zemi se nestává, že vláda označuje opozici za bezpečnostní hrozbu. To dělají totality, které se opozice bojí. A jen v totalitách také média útočí na opozici a obhajují vládu,“ napsal v komentáři na iDNES.

Ten zmatený člověk si zřejmě myslí, že novináři mají fungovat jako prvoci podle jednoduchého mustru, že vláda je zlá a opozice hodná, a je jedno, kdo je zrovna u moci. Mohli bychom mu ukázat na nesčetných případech, že některé služebné typy jeho a jeho dvořanstvo chválí za všech okolností, ať sedí pán hnojiv a uzenin kdekoli a dělá cokoli. Říkat ale pořád to samé není ještě zárukou charakteru. Vasil Biľak taky celý život říkal to samé.

Fantasmagorie pána a majitele útvaru ANO pak pokračuje.

„Zadruhé má tato marketingová kampaň odvrátit pozornost od arogance, neschopnosti a chaosu, jež charakterizují Fialovu vládu, a přerýt tragické výsledky jejího 2,5letého vládnutí. Prostě není nic pozitivního, co by tato vláda udělala pro naši zemi,“ tvrdí dál Babiš.

  Evropa. Rusko. válka.

Tak přinejmenším tato vláda dokázala zajistit, že teze „bez ruského plynu se neobejdeme“ neplatí. Nezmrzli jsme. Dále že vláda může škrtat v rozpočtu, aby napravila příšerné dluhy způsobené řáděním ANO a ČSSD, aniž by s hrůzou a třesením sledovala, jestli je dost oblíbená. Inflace klesá, nezaměstnanost je nízká. Česko má ve světě teď díky naší vojenské pomoci Ukrajině skvělou pověst a možná se o tom bude jednou psát v učebnicích. Babiš se svým kohoutem, co nezobe ukrajinské zrní, bude v úplně jiných učebnicích. A nakonec jsme zjistili, že se premiér nemusí chovat jako hulvát a umí dokončit větu, kterou začal.

Babiš představoval bezpečnostní riziko už za covidu, kdy střídavě „přebíral veškerou odpovědnost“ a pak zase dělal, že s ničím nemá nic společného. Během pandemie jsme zažili pět ministrů zdravotnictví během jednoho roku a ten pátý byl ten samý jako první. Výsledkem bylo 35 tisíc mrtvých. Teď jeho služební duchové jako na povel (ale proč „jako“) bojují proti letadlům F-35, ačkoliv představa, že by poslanci ANO byli schopni něco takového posoudit, je legrační.

Po odhalení kauzy Vrbětice vystoupil s Janem Hamáčkem tento udatný státník a diplomat s prohlášením, u kterého vypadal, že zřejmě omdlí. O něco později už byl pro něj teroristický čin ruských agentů „útokem na zboží“.

Babiš by byl ohrožením země, i kdyby Rusko neexistovalo. Svou neschopností, chaotičností, bezhodnotovostí a hrabivostí. Jeho výklady o demokracii a médiích ukazují ještě jednu jeho vlastnost: bezmeznou drzost. Tento člověk je naprosto nezpůsobilý vykonávat jakoukoli veřejnou funkci.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com