Putin vyzval FSB, aby odhalovala Rusy bojující po boku Ukrajinců

Ruský prezident Vladimir Putin dnes vyzval tajnou službu FSB, aby odhalovala identitu Rusů bojujících po boku Ukrajinců proti Rusku, píše ruskojazyčný servis Deutsche Welle.

„Budeme je trestat a nebude pro to existovat promlčecí lhůta,“ řekl Putin na zasedání vedení FSB. V této souvislosti zmínil situaci v ruských regionech sousedících s Ukrajinou. Před několika dny ministerstvo obrany v Moskvě, vojenští blogeři a místní úřady informovali o bojích s diverzanty snažícími se proniknout na ruské území. Putin o nich mluvil jako o diverzních a teroristických bandách, zahraničních žoldácích a „všemožné sebrance“.

Šéf Kremlu také FSB a tajným službám nařídil zesílit boj proti terorismu. „Máme co do činění se silným, nebezpečným protivníkem, v jehož arzenálu jsou široké informační, technické a finanční možnosti,“ řekl.

Putin ale zároveň kritizoval nedávné varování některých zahraničních velvyslanectví v Moskvě před ohrožením ze strany extremistů. Taková prohlášení označil za provokativní a jejich účelem bylo podle něho strašit Rusy. Na hrozící nebezpečí začátkem tohoto měsíce upozornila nejdříve americká ambasáda, později totéž udělaly zastupitelské úřady Británie, Česka, Kanady, Německa, Jižní Koreje, Švédska a Lotyšska.

ČTK

  Hasiči dnes vypraví materiální pomoc pro Chorvatsko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com