Ukrajina oznámila sestřelení ruských dronů, Rusko ukrajinských raket

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila deset z 13 dronů vyslaných ruskou armádou, uvedl ukrajinský generální štáb. Ruské ministerstvo obrany naopak oznámilo sestřelení 18 střel z raketometu nad západoruskou Belgorodskou oblastí. O škodách se ani jedna strana nezmínila, napsal ruskojazyčný server BBC.

Ukrajinské letectvo po půlnoci varovalo, že se ze severu blíží ruské bezpilotní letouny a letí na Sumskou, Charkovskou a Poltavskou oblast. Kam dopadly tři nesestřelené drony, generální štáb ani letectvo neuvedly.

Nad Belgorodskou oblastí, která sousedí s Ukrajinou, se podle ruských úřadů podařilo protivzdušné obraně sestřelit střely z raketometu RM-70 Vampire české výroby. Oblastní gubernátor Vjačeslav Gladkov o incidentu informoval zhruba hodinu po půlnoci místního času (v úterý před půlnocí SEČ) a uvedl, že si útok vyžádal jednoho zraněného.

Rusko a Ukrajina v posledních týdnech zintenzivnily vzájemné přeshraniční útoky. Jednotky Moskvy minulý týden cílily zejména na energetický sektor v jedné z největších operací proti ukrajinské energetické infrastruktuře od začátku ruské invaze z 24. února 2022. Jednalo se podle nich o odvetu za dřívější ukrajinské útoky na ropný průmysl.

ČTK

  Volodin označil emigranty za zrádce, navrátilce podle něj nečeká otevřená náruč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com