Policie zatkla aktivistku Gretu Thunbergovou. Blokovala dálnici v Haagu

Nizozemská policie v sobotu zadržela švédskou klimatickou aktivistku Gretu Thunbergovou, když se zhruba se stovkou dalších účastníků demonstrace na ochranu ovzduší snažila zablokovat hlavní dálnici do Haagu.

Místní policie naložila 21letou Gretu Thunbergovou spolu s dalšími protestujícími do velkého autobusu. Když se zatčenými demonstranty odjížděl, ostatní aktivisté hlasitě tleskali.

Demonstraci podle agentury AFP svolalo mezinárodní radikální sociálně-politické hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí), které tak chtělo protestovat proti dotacím na fosilní paliva. Hnutí dálnici zablokovalo už po sedmatřicáté.

Švédská aktivistka řekla z autobusu, že její zatčení bylo pokojné. „Ale o to nejde, jsem tady kvůli klimatickému cíli,“ uvedla s tím, že měla pocit, že se jí v Haagu podařilo předat své poselství dobře. „Lidem byla celá desetiletí slibována akce. To se prostě nestává. Uvidíme, jestli se to teď podaří.“

Thunbergová se k protestu připojila, aby oznámila informace o nových mezinárodních akcích proti vládám, které zlevňují a zjednodušují velkým podnikům využívání fosilních paliv ve velkém měřítku tím, že jim poskytují daňové úlevy a slevy na spotřebních daních.

Zdroj: Forum24

  Sbor volitelů zřejmě potvrdí, že prezidentem USA bude Joe Biden

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com