Utkání Udine s AS Řím bylo předčasně ukončeno po kolapsu obránce Ndicky

Zápas italské fotbalové ligy mezi Udine a AS Řím byl předčasně ukončen za stavu 1:1 kvůli kolapsu obránce Římanů Evana Ndicky. Francouzský zadák zkolaboval v 70. minutě a jeho spoluhráči okamžitě zavolali klubové lékaře, ke kterým se rychle připojila záchranná služba. Ndicka při opouštění hrací plochy na nosítkách zdvihl palec na znamení, že je v pořádku.

Trenér De Rossi jej následoval do útrob stadionu, aby se ujistil, že je v pořádku. Po návratu na hřiště si promluvil se svými hráči, rozhodčím a svým protějškem Cioffim z Udine. Sudí Pairetto se po dlouhé diskusi s římským štábem rozhodl zápas předčasně ukončit. Klub na sociální síti X informoval, že byl hráč při vědomí převezen na kontrolu do nemocnice.

Fotbalisté AC Milán po porážce v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy od AS Řím (0:1) zaváhali i v Serii A a ve 32. kole jen remizovali na hřišti předposledního Sassuola 3:3. Druhému týmu tabulky videorozhodčí neuznal dva góly a jeho šance na dostižení městského rivala Interu jsou už mizivé. Mistrovská Neapol potvrdila nepřesvědčivou formu a remizovala na svém stadionu rovněž se sestupem ohroženým Frosinone 2:2.

Sassuolo doma vedlo po deseti minutách už 2:0 po gólech Pinamontiho a Laurienteho. VAR odvolal Chukwuezeho snížení z 18. minuty kvůli ofsajdu, ale Leaova trefa vzápětí už platila. V 53. minutě podruhé skóroval Lauriente, ale brzy odpověděl Jovič.

Chukwuezeho pak podruhé o gólovou radost připravil videorozhodčí, nakonec se ale „Rossoneri“ vyrovnání dočkali. V 84. minutě Giroud vrátil odražený roh zpět do vápna, kde Gabbia hrudí zpracoval míč pro Okafora, jenž zblízka z voleje propálil brankáře Consigliho. Švýcarský útočník byl na hřišti jen několik desítek sekund a z pozice střídajícího hráče se zapsal mezi střelce už popáté, což se v této sezoně v Serii A nikomu jinému nepodařilo.

  Halepová začne v Praze s Hercogovou, může hrát s Krejčíkovou

Trenér Milána Pioli udělal oproti čtvrtečnímu duelu s AS Řím sedm změn v základní sestavě a jeho tým ztrácí na Inter, který večer hostí Cagliari, 13 bodů.

Sassuolo ukončilo soupeři sérii pěti výher a po třetí remíze v řadě ztrácí na záchranu jeden bod. Stejnou ztrátu má na Frosinone, v jehož dresu dal Neapoli oba góly marocký útočník Walid Chaddíra, který v týmu hostuje právě z SSC. Klub zpod Vesuvu nedokázal zvítězit ve čtvrtém z posledních pěti ligových utkání. Navíc nevyužil možnost alespoň dočasně se posunout na pohárové příčky.

Neapol po poločase vedla 1:0 díky osmému gólu Politana v sezoně a zákroku brankáře Mereta při penaltě Soulého. Vyrovnání se hosté dočkali až v 50. minutě, ale domácím vrátil vedení kanonýr Osimhen. Nejlepší střelec minulého ročníku se v sezoně trefil potřinácté a v tabulce střelců se dotáhl na třetího Girouda z AC Milán. Chaddíra zařídil dělbu bodů v 73. minutě, dal šestý gól v sezoně a v posledních sedmi ligových zápasech skóroval pětkrát.

Frosinone remizovalo potřetí za sebou a čeká už 11 zápasů na výhru. Na první sestupové příčce se bodově dotáhlo na Veronu, která v pondělí vyzve šesté Bergamo. Neapol ztrácí na Atalantu, která drží poslední pohárovou pozici, jeden bod, zároveň ale odehrála o dva zápasy více.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com