Hamás uvedl, že izraelský rukojmí Popplewell zemřel po náletu Izraele

Ozbrojené křídlo palestinského radikálního hnutí Hamás dnes uvedlo, že izraelský rukojmí Nadav Popplewell podlehl zraněním, která utrpěl při izraelském náletu před více než měsícem, píše agentura Reuters. Oznámení o smrti rukojmího uneseného z Izraele při teroristickém útoku Hamásu a jeho spojenců 7. října přišlo ve stejný den, kdy skupina zveřejnila nedatované desetivteřinové video, v němž se 51letý muž s monoklem představil jako Popplewell.

Video, na němž Popplewell stál před bílou kachlíkovou stěnou v temné místnosti, doprovázely nápisy „dochází čas“ a „vaše vláda lže“. Obdobné video Hamás zveřejnil před dvěma týdny, tehdy mělo tři minuty a byli na něm jiní dva rukojmí.

Hamás v minulosti opakovaně zveřejnil záběry rukojmích, což Izrael označil za psychologickou válku. Většina izraelských médií tato videa nezveřejňuje a označuje je za propagandu Hamásu.

Popplewell, který měl podle médií také britskou státní příslušnost a byl diabetik, byl unesen z kibucu Nirim společně se svou matkou Channah Periovou, které je 79 let. Periová byla propuštěna na konci listopadu spolu s dalšími desítkami rukojmích.

Boje v Pásmu Gazy začaly po teroristických útocích ze 7. října, kdy Hamás a jeho spojenci zaútočili na izraelské území u Pásma Gazy. Podle izraelských úřadů při útoku zemřelo 1200 lidí a dalších 250 bylo zavlečeno na palestinské území. Při prvním a dosud jediném klidu zbraní na konci listopadu byla propuštěna necelá polovina rukojmích výměnou za palestinské vězně. Od začátku války podle ministerstva zdravotnictví vlády Hamásu zemřelo v Pásmu Gazy nejméně 34.971 Palestinců.

  V Rusku by Stehlíkovou našli vypadlou z okna, píše Putna ke sporu se Zemanem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com