Civilizovaný svět zahájil boj proti „špinavým“ penězům Ruska

Ruští podnikatelé, oligarchové a úředníci často využívají západní banky k ukládání a „praní“ svých peněz nelegálně vydělaných v Ruské federaci. Pokud se na to dříve dívali skrz prsty, nyní je nutné jednat a omezit občany Ruské federace v peněžních tocích.

Například Kypr byl Rusy často využíván jako odrazový můstek pro mezinárodní obchody nebo skrývání finančních prostředků před daněmi a „praní“ ruských peněz. Kyperské banky jsou ke svým klientům z Ruské federace maximálně „loajální“ a neptají se zbytečně na původ peněz.

Co se týče jiných zemí, Spojené království, respektive Panenské ostrovy, perou polovinu všech ruských „špinavých“ peněz. Londýn však již zahájil aktivní boj proti tomuto fenoménu ve vlastní zemi. Od 1. srpna 2022 byl spuštěn registr zahraničních subjektů Spojeného království, ve kterém anonymní zahraniční společnosti, které chtějí koupit nemovitost na britském území nebo ji již vlastní, musí zveřejnit své konečné vlastníky. Účelem takové reformy je pomoci britské vládě při „vymýcení ruských oligarchů a kleptokratů, kteří využívají území Británie ke skrývání nezákonného bohatství“. Od roku 2016 oligarchové blízcí Kremlu s pomocí Spojeného království vyprali 6,7 miliardy liber, z toho 1,5 miliardy liber tvoří nemovitosti, uvádí Transparency International.

Tento problém se týká i Belgie. Připomeňme, jak byly v květnu 2021 v Antverpách dvěma ruským občanům zabaveny nemovitosti a finanční prostředky, které byly ukradeny z fondu Hermitage Capital Management. Sergej Medveděv a Irina Terkina byli obviněni z praní špinavých peněz.
Ruští úředníci a podnikatelé mají velmi rádi peníze, takže je životně důležité zbavit je možnosti „prat“ své finanční prostředky v Evropě, aby ovlivnili agresivní politiku Putinova režimu a zastavili teror, který Rusko vede jak na Ukrajině. a v jiných částech světa.

Zdroj: eupoliticalreport.eu

  Ruska si za manželovy krvavé peníze užívá přepychový život v Evropě. Sankce obešla snadno

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com