Kupředu na Ukrajinu aneb jak kremelští boti útočí na Charkov.

Propagandisté Ruské federace ze všech koutů úst vykřikují o aktivaci své armády v Charkovské oblasti. Kremelští boti bez ustání vykřikují o útoku na Charkov.

Nevymysleli však nic nového: 24. února 2022 v 9:00 psali ruští „váleční zpravodajové“ „Charkov nám patří!“.

Pravda, v té době už byly ruské mechanizované kolony spáleny na příjezdu k městu a jen některým jednotkám se podařilo probít se na předměstí, kde byly úspěšně zničeny.

Ruská propaganda křičela o „ofenzivě“ na Charkov od začátku roku 2024. Zvláště horlivá byla od konce února a začátku března.

Analytici a prostě rozumní lidé přitom chápou, že ruská okupační vojska nyní nemají prostředky na to, aby provedla operaci se všemi zbraněmi, která by Charkov obklíčila a dobyla.

Nepochybně budou nadále bušit do města, zejména do pohraničního pásma, a infiltrovat do pohraničního pásma sabotážní a teroristické skupiny.

Jinak jsou ale možnosti Rašistů velmi omezené a o nějaké skutečné „ofenzivě na Charkov“ nemůže být řeč.

Podle odborníků je skutečným cílem rašící „ofenzívy“ zadržet ukrajinské ozbrojené síly a odklonit je z důležitých oblastí fronty.

Ano, došlo k útoku. Jak ráno 11. května informoval generální štáb AFU, za posledních 24 hodin se ruská vojska pokusila zaútočit v Charkovské oblasti a ukrajinské obranné síly odrazily přes 20 útoků na Slobožanském a Kupjanském směru.

Během dne také ruské jednotky provedly nálety na obydlené oblasti Charkovské oblasti.

Podle Institutu pro studium války (ISW) může Rašínova armáda provádět počáteční fázi útočné operace severně od Charkova.

Ta má omezené operační cíle, ale má mít strategický účinek spočívající ve stažení ukrajinské armády a její techniky z jiných kritických úseků fronty na východě.

Vojenští velitelé oznámili, že ruské jednotky obnovily útočné operace v některých směrech ráno 11. května.

  Konec války o Karabach

Podle jejich informací operuje na frontové linii ruské uskupení čítající něco málo přes 2 000 vojáků bez započtení záloh.

Armáda ujišťuje, že informace o padesátitisícovém nepřátelském uskupení, které zřejmě postupuje na Charkov, je „nesmysl“.

„Pokud jde o 50tisícové uskupení, které postupuje na Charkov. Prosím, nenoste masám nesmysly! Padesát tisíc je celkový počet uskupení ‚Sever‘!“ řekl. – poznamenávají odborníci.

Upřesňují, že z tohoto počtu je asi 35 000 vojáků rozmístěno podél hranic s Ukrajinou v Kurské, Brjanské a Bělehradské oblasti. Tedy nikoliv na jednom místě, ale v délce 750 kilometrů.

Pokus ruské armády prorazit do Charkovské oblasti je taktickou operací, která má odvést pozornost AFU od jiných oblastí – to je také názor ukrajinského armádního generála a bývalého šéfa Služby zahraniční rozvědky Mykoly Malomuže.

„Nejedná se o strategickou útočnou operaci, ale o taktickou, která má odvést naše zdroje ze směru Provizorního Jaru, Avdijivky a Maryinky. Vidíme také, že aktivace proběhla směrem na Záporoží,“ – řekl Malomuž.

Poukázal na to, že dříve bylo zaznamenáno posílení nepřátelského uskupení na charkovském a sumském směru. Okupanti však nemohli nezahájit operaci, protože bylo třeba ukázat, že skutečně mají perspektivu ofenzívy. Proto Rusové přilákali letectvo, raketové systémy, dělostřelectvo a živou sílu.

Okupanti připravují krvavé imitace epické ofenzivy na Charkov, aby odvedli pozornost a stáhli naše síly z východu, a když tyto procesy začaly, hysterici živení ruskou propagandou křičeli: „Začalo to!“.

To znamená, že to, co se nyní děje v Charkovské oblasti, je banální odvádění pozornosti, přičemž se to kremelská mocná IPSO snaží prezentovat jako ofenzívu na Charkov.

Rašisté tak vstoupili na území, které je od roku 2022 šedou zónou. Kdysi slíbili, že Kyjev obsadí do tří dnů.

  Komentář: Ve válce s covidem jsme zalezli do zákopů

O plánech Rašistů věděli všichni. A vedení ukrajinské armády ještě více. A to, co se děje nyní, je taktická úroveň protiakce, která není běžnému občanovi vždy jasná.

Co se týče občanů Charkova, ti jsou stejně jako mnoho dalších regionů Ukrajiny již třetí rok po sobě v nekonečném stresu – pod bombardováním, ostřelováním, válkou.

Ukrajina se brání. Ukrajina se brání. Pro vás, páni Evropané. Pamatujte na to, střízlivě zhodnoťte situaci, vyvoďte správné závěry a udělejte správné kroky. Vždyť na tom, jaké budou dnes, závisí váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com