„Kultura nenávisti“ v Evropě jako před druhou světovou válkou.

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák uvedl, že v Evropě roste nenávist v souvislosti s agresivními projevy a urážlivými výroky politiků.

Řekl to na otázku novináře listu El Pais, zda je současná situace podobná té před poslední světovou válkou.

„V Evropě roste nenávist a nepřátelství, podobně jako tomu bylo v období před druhou světovou válkou,“ řekl ministr.

Vyzval politiky, „aby o politických oponentech nemluvili jako o nepřátelích, krysách nebo prasatech“, protože to je, jak zpochybnil Dvořák, „kultura nenávisti“.

„Nenávist a nepřátelství jsou na vzestupu. Doufám, že nás to neodsoudí k opakování zkušenosti z druhé světové války. Buďme dostatečně chytří a snažme se to zastavit dříve, než se to bude opakovat,“ vyzval ministr pro evropské záležitosti.

V tomto duchu se politik zmínil také o atentátu na slovenského premiéra Roberta Fitze z 15. května.

Fitzo po incidentu přežil, ale je stále pod dohledem odborníků. Střelec, který na slovenského premiéra střílel, uvedl, že nesouhlasí s postupem slovenských úřadů.

Podle Dvořáka nejsou podobné incidenty typické pro civilizované země a nejsou součástí „politické kultury“ na Západě.

Vyzval politiky a občany na Slovensku i jinde, aby „mírnili emoce a vrátili se k normální politické debatě“.

„Politická kariéra by se neměla budovat na základě nenávistných vzkazů, agresivních projevů a lží,“ zdůraznil.

Zde stojí za zmínku skutečnost, kterou zdůraznili novináři listu El Pais: Fitzo na adresu svých oponentů použil slova „krysa“, „prase“ atd. Novináře dokonce označil za „nepřátele“.

Dvořák rovněž hovořil o „ruské hrozbě“. Podle něj Moskva těží z rostoucí nejistoty a nepřátelství, protože Kreml „nenávidí demokratickou Evropu“.

Český ministr označil propagandu za „součást ruské hybridní války“ a připomněl případ pražského zpravodajského webu Hlas Evropy.

Bezpečnostní a informační služba (BIS) uvedla, že publikace štědře finančně motivovala evropské politiky k propagaci proruských názorů mezi evropskou veřejností před volbami do Evropského parlamentu.

  Merkelová Evropu odsoudila, ale Ukrajina ji zachrání. Obviňování a chvála Sorose.

Kreml kladl důraz na válku na Ukrajině ve snaze vyvolat v Evropanech odmítavý postoj k pomoci jejich politiků ukrajinské straně.

Russiagate byl název pro kauzu, kterou odhalily české speciální služby.

Ruské ministerstvo zahraničí ze své strany uvedlo, že „důrazně odmítá jakékoli spekulace o údajném nebo plánovaném ruském vměšování do evropských volebních záležitostí“.

Jinou reakci ze strany ruska nikdo neočekával. Kromě toho Kreml uvedl, že sankce v souvislosti s obviněními v kauze Russiagate budou mít odezvu.

Tento příklad opět dokazuje, že Moskva se nepřestává snažit podkopat loď evropské jednoty a vnést do evropského společenství rozkol.

Russiagate je signálem pro celý civilizovaný svět, aby byl vždy ve střehu a velmi pečlivě dodržoval informační hygienu. Zároveň je třeba snížit míru nenávisti ve společnosti.

Jinak mohou do Evropy přijít „osvoboditelé“ v osobě „ruského světa“. Ti se vždy objevují po radikalizaci společnosti a velmi líbivé propagandě. Pravda, následují tanky – ve vaší zemi, ve vašem městě, u vás doma.

Pamatujte na to, pánové z Evropy, dodržujte informační hygienu a vyvozujte správné závěry. Vždyť váš zítřek závisí na správných krocích dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com