Kičenoková a Ostapenková získaly na US Open první deblový grandslamový titul

Tenistky Ljudmyla Kičenoková a Jelena Ostapenková získaly titul ve čtyřhře na US Open. Finalistky letošního Australian Open dnes ve finále porazily Kristinu Mladenovicovou a Čang Šuaj 6:4, 6:3. Sedmý nasazený ukrajinsko-lotyšský pár v New Yorku vybojoval premiérovou grandslamovou trofej, celý turnaj navíc dvojice zvládla bez ztráty setu.

Kičenoková v děkovné řeči na kurtu prozradila, že kvůli postupu do finále odložila i plánovanou svatbu. „Můj přítel už vlastně mohl být můj manžel, protože jsme se ve středu měli brát, ale nedošlo k tomu. Měli jsme zamluvený termín svatby, ale odložili jsme to, protože jsem hrála semifinále,“ řekla tenistka, jejímž nastávajícím je krajan a zároveň trenér Ostapenkové Stas Chmarsky.

Mladenovicová v minulosti získala s různými partnerkami šest deblových trofejí na Australian Open a Roland Garros, na US Open ale potřetí ztroskotala ve finále. Spolu s Čang Šuaj v semifinále vyřadily turnajové trojky a úřadující wimbledonské šampionky Kateřinu Siniakovou s Taylor Townsendovou, na Kičenokovou s Ostapenkovou už ale nestačily.

„Jsme vážně skvělý tým a myslím, že máme za sebou úžasný týden. Neměly jsme žádná očekávání, prostě jsme hrály každý zápas lépe a lépe, neprohrály jsme ani set, takže to byl opravdu výborný turnaj,“ řekla Ostapenková, vítězka dvouhry na Roland Garros 2017, na kurtu při slavnostním ceremoniálu.

Společně získaly pátý deblový titul. „Ještě pořád mám od mečbolu husí kůži. Je to neuvěřitelný pocit,“ řekla Kičenoková, jež vloni získala titul v mixu ve Wimbledonu.

Tenisový turnaj US Open

(tvrdý povrch, dotace 75 milionů dolarů):

Ženy:

Čtyřhra – finále:

L. Kičenoková, Ostapenková (7-Ukr./Lot.) – Mladenovicová, Čang Šuaj (Fr./Čína) 6:4, 6:3.

Junioři:

Čtyřhra – semifinále:

Mrva, Sakamoto (1-ČR/Jap.) – Bernet, Budkov Kjaer (3-Švýc./Nor.) 7:5, 6:3, Peták, Thomas (ČR/Švýc.) – Faurel, Preda (4-Fr./Rum.) 6:3, 7:5.

  Mistrovství světa 2022. Dokončení čtvrtfinále - Portugalsko a Anglie jedou domů.

Juniorky:

Čtyřhra – semifinále:

Paštiková, Stuseková (ČR/Něm.) – De Zeeuwová, Klugmanová (7-Niz./Brit.) 1:6, 6:0, 10:5, Allamíová, Sartzová-Lundeová (Mar./Nor.) – Krejčová, Ticháčková (ČR) 6:3, 6:4.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com