„Prudké zesílení jaderného faktoru“. Rusko vyzývá k eskalaci.

Jeden z poslanců ruské Státní dumy prohlásil, že Rusko mělo zbraň otestovat, aby světu připomnělo strašlivou hrozbu.

Kolesnik, který v parlamentu zastupuje provládní, Putinem plně kontrolovanou politickou sílu Jednotné Rusko, se podobně vyjádřil, když diskutoval o možnosti použití špinavé jaderné bomby na Ukrajině.

Téma pravděpodobnosti použití takové zbraně Kyjevem se pravidelně objevuje v ruském infoprostoru. Ukrajinské úřady, včetně samotného Zelenského, opakovaně varovaly před provokativností takových prohlášení s tím, že se jedná právě o jaderný teroristický útok.

I tentokrát ruský poslanec s ostentativním výrazem znepokojení pronesl otřepaný kremelský narativ.

Připomněl, že by to mohlo vést „ke katastrofálním následkům, a to i pro civilní obyvatelstvo“.

„Neměli bychom polevit. Teď máme jaderné testy zakázané, ale možná by se lidé měli podívat, k čemu to všechno vlastně vede, stojí to za to slyšet. Měli bychom někde provést jaderný výbuch, na nějakém testovacím místě. Když zrušíme moratorium, možná se nad tím lidstvo zamyslí,“ řekl Kolesnik.

Stojí za zmínku, že výše uvedený subjekt není ve svých sděleních osamocen. Nedávno náčelník vojsk radiační, chemické a biologické ochrany ozbrojených sil rf Kirillov uvedl, že Ukrajina začala dovážet vyhořelé jaderné palivo.

„Dalším rizikovým faktorem je dovoz odpadů ze zařízení na výrobu nebezpečných chemických látek a vyhořelého jaderného paliva na Ukrajinu, které mohou být použity k výrobě tzv. špinavých bomb a chemických provokací pod cizí vlajkou,“ řekl.

Špinavá bomba je zbraň, která je tvořena kontejnerem s výbušninami a radioaktivními prvky. Po odpálení radioaktivní látka exploduje a pokryje území, čímž otráví životní prostředí radioaktivním zářením.

Již dříve Kirillov přiznal, že Kyjev má špinavou bombu, a uvedl, že ukrajinské ozbrojené síly již jedovaté látky na bojišti použily.

Důležitým bodem v prohlášení ruského generála bylo, že údajně takové látky „lze syntetizovat pouze ve Spojených státech“ – vše podle metodiky kremelských propagandistů.

  "Nord Stream 2" Co se děje dnes s plynovodem?

Jaderné vydírání obecně je oblíbeným tématem Kremlu. Hrozby tohoto typu teroru se navíc v Evropě obávají nejvyšší představitelé ruské hierarchie.

Například odiózní Medveděv, zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady, kdysi Evropu vyděsil náznaky teroristického útoku.

„Neměli bychom zapomínat, že Evropská unie má také jaderné elektrárny. A havárie jsou možné i tam,“ řekl Medveděv v reakci na ostřelování Záporožské jaderné elektrárny raziči.

Rašisté tehdy tvrdili, že Ukrajina údajně „ostřeluje svou vlastní Záporožskou jadernou elektrárnu“.

„Zdá se, že kyjevští šmejdi a jejich západní patroni jsou připraveni zinscenovat nový Černobyl. Rakety a střely leží stále blíže k reaktoru Záporožské jaderné elektrárny a ke skladům radioaktivních izotopů. Prý za to může Rusko. To je zjevná lež i pro hloupou rusofobní veřejnost,“ upřesnil Medveděv.

Uvědomujete si, jak podobné byly zprávy tehdy – v roce 2022 – a nyní? Jenže teď Moskva místo ostřelování jaderných elektráren vykřikuje, že Ukrajina vytvořila špinavou bombu.

Sledujeme-li logiku, je naprosto zřejmé, že stejně jako tehdy Kreml zakrýval své zločiny obviňováním ukrajinské strany, tak nyní připravuje provokaci s jadernou bombou.

Jestliže tehdy byli připraveni vyhodit do povětří Záporožskou jadernou elektrárnu (největší v Evropě), pak je současné strašení docela dobře možné.

O možnosti jaderného útoku na Evropu hovoří i Karaganov, poradce Putinovy administrativy.

„Nastal čas oznámit, že máme právo odpovědět na jakýkoli masový úder na naše území jaderným úderem. To platí i pro případné zábory našeho území,“ tvrdí Karaganov a vyzývá Kreml, aby aktualizoval svou doktrínu o použití jaderných zbraní.

„Ostrá aktivace jaderného faktoru ve světové politice“ je odpovědností Kremlu, tvrdí poradce.

Margarita Simonjanová, horlivá propagátorka putinismu a rasistické ideologie na mediálním poli Ruské federace i v zahraničí, rovněž demonstrativně prohlásila, že je třeba použít jaderné zbraně.

  Proruské země EU naléhají na Brusel, Evropa neví co jak se postavit k Rusku

Aby zastrašila Západ, navrhla odpálit jadernou bombu přímo nad Ruskem, „někde nad Sibiří“.

A nejedná se o běžného představitele ruského obyvatelstva, ale o šéfredaktorku dezinformační agentury Rossija Segodňa a šéfku televizního kanálu Russia Today.

Mimochodem, pokud jde o ruské obyvatelstvo, je zde velmi objevná dynamika: více než třetina ruského obyvatelstva považuje možnost jaderného úderu proti Ukrajině za oprávněnou.

Pro použití jaderných zbraní v případné válce se „rozhodně“ vyslovilo 10 % respondentů. Podle 24 % respondentů je jaderný úder „spíše účelný“.

Autoři průzkumu konstatují, že armáda příznivců použití zbraní hromadného ničení se za poslední rok rozrostla o 5 %.

A i když je 52 % Rusů stále proti použití jaderných zbraní, ale kritická masa příznivců je téměř na dosah.

Pokud to vezmete v úvahu v souvislosti s tím, že 77 % dotázaných podporuje válku proti Ukrajině, pak je situace, jak si uvědomujete, kritická.

A na mušce není jen Ukrajina – výzva se týká celého světa, protože atom nezná hranic. A budoucnost civilizovaného světa bude záviset na tom, jak adekvátně bude tento civilizovaný svět reagovat na jaderné vydírání ze strany Moskvy.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com