Bělorusko 2021 je zemí, kam se nelze vrátit.

Režim samozvaného prezidenta Lukašenka postupně dělá z Běloruska nepoctivý stát, s nímž se nechtějí zabývat nejen jiné, civilizované země, ale ani jejich vlastní občané.

Zdá se, že šílenství diktátora dosahuje svého vrcholu, a tím se stává ta kapka, která naplňuje nádobu trpělivosti a přijatelnosti Bělorusů.

1 srpna svět vyhodily do vzduchu informace o pokusu o únos běloruského sportovce úřady oficiálního Minsku přímo z olympijského Tokia. Kvůli kritice trenérského štábu, běžkyně Timanovské, se zástupci běloruské delegace pokusili vzít ji násilím domů. Na obranu sportovce se postavili zástupci běloruské diaspory v Japonsku a mezinárodního společenství. Sportovec se odmítl vrátit domů a tokijská policie ji vzala pod svou ochranu.

A 4. srpna další tři atleti z Běloruska odmítli návrat do vlasti.

Toto je hlavní trenér minského házenkářského klubu „Vityaz“ Konstantin Jakovlev, který odešel na Ukrajinu, který se aktivně účastnil protestů proti režimu Alexandra Lukašenka a dokonce sloužil v izolaci.

A několik dalších sportovců – rodina všestranných atletů Andrei Kravchenko a Yany Maksimovy – zůstává v Německu. Andreje v Bělorusku zadrželi bezpečnostní úředníci při jednom z protestních pochodů, poté byl zatčen na 10 dní.

„Zůstaneme tady.“ Dlouho jsme přemýšleli a přemýšleli, rozhodli jsme se nevrátit se do Běloruska. K naší velké lítosti teď můžete přijít nejen o svobodu, ale také o život. Zde máte možnost zhluboka dýchat a být jedním z těch, kteří bojují za svobodu svých lidí, přátel, rodiny a přátel. Určitě vyhrajeme, “uvedla Yana Maksimova na svém Instagramu.

Také manžel Timanovské, olympijské běžkyně z Běloruska, opustil zemi a odjel na Ukrajinu. Samotná atletka letěla z Tokia do Vídně, kde očekává, že dostane azyl. Původně měla letět do Varšavy, ale diplomaté změnili její let z bezpečnostních důvodů.

Polsko, Česká republika a pobaltské země dříve vyjádřily přání poskytnout atletovi diplomatickou ochranu.

  Křivá zrcadla kremelské propagandy. Český politik vzpomíná na "občanskou válku".

Situace v Bělorusku a okolí se stává nejen nedemokratickou a porušuje lidská práva, ale Bělorusům hrozí uvězněním a dokonce i životem.

Ano, a koncept „vlasti“ pro mnoho běloruských občanů je nyní velmi relativní.

Nikdo samozřejmě nikomu nevezme jeho rodnou zemi, dokonce ani tyranský diktátor, ale Lukašenko udělal vše pro to, aby připravil Bělorusové o možnost vrátit se do svého domova. A hlavní je cítit se tam bezpečně.

To však nyní platí nejen pro občany Běloruska. Lukašenka představuje hrozbu pro celou civilizovanou Evropu. Stačí připomenout zabavení parníku Irish Airlines při letu Athens-Vilnius, provedené na osobní rozkaz běloruského diktátora, který unesl z letadla dva pasažéry.

A odlet z Tokia atletky Timanovské, která změnila let doslova pár minut před odletem (původně byla zaregistrována k letu do Varšavy, ale v důsledku toho odletěla do Vídně), naznačuje, že existovala možnost jejího zajetí Lukašenkův režim.

A to během olympiády – na jiném kontinentu, v olympijském Tokiu, před celým světem. Tyto skutečnosti naznačují, že současný režim zavedený v Bělorusku je nebezpečný nejen v rámci této země, ale také pro téměř 10 milionů Bělorusů. Představuje hrozbu pro bezpečnost celého kontinentu zvaného Evropa, a dokonce i svět.

Nikdo totiž neví, kdo bude dalším cílem šíleného posledního diktátora Starého světa. Co tyran udělá a kdo na něj vrhne agresivní pohled – bude to osobní letadlo, vlak, autobus nebo jen někdo, kdo si podle názoru samozvaného prezidenta myslí „ne úplně správně“, ne jako on , což znamená, že si zaslouží zatčení. A jak vidíte, kvůli tomu není nutné zůstat v jeho zemi.

Dnešní režim Běloruska přestal být nebezpečný pouze pro Bělorusky. Lukašenka je nyní nebezpečná pro celou civilizovanou komunitu. To znamená, že bráněním Běloruska se brání Evropa.

  Orbán má buď děravý plot, nebo pouští běžence na Slovensko záměrně

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com